[1月永續經典] 寒蟬鳴泣之時 業 (64) 信龍7!唔驚!(好似係

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
屌啦 你睇我講得最多就係無第2季
根本理性就話我知爛尾 係基本上無得變
唔係嘅 我洗鬼自欺欺人 幫龍7作故咩
我上個POST都係咁講
根本沙都子一係唔理梨花 一係殺梨花
點解會係自殺
你用另一個角度去睇,我之前都講過,大不了業都只係外傳之一,碎片有無限塊,哩塊寫得柒咪由佢 反正八篇主線其實已經足夠,你唔睇業同你唔睇澪盡個結果都係一樣
根本龍7以為佢啲殺人佈局好靚
黑幕個動機係屎係垃圾
Fake到觀眾就得啦
接受現實啦人之子
一齊咁樣啦

佢已經自欺欺人緊
某程度上你都係
比個方向佢啫
咁係佢玩腸個集時 我就已經講過當係平行世界咁睇
但當係一回事 佢真係寫衰寒蟬呢套野
點都係會SAD一陣時日架啦
佢就係話當今季唔關舊版事
業真係爛嘅話咪割席,最多咪當psp個啲碎片故事咁睇,閉就閉在佢可能會搞臭寒蟬個朵,隨時之後永遠都見唔到海貓真重製如果攞哩24集重製海貓出題篇剩係ep123都好過而家如鯁在喉或者出個有新角色嘅寒蟬碎片世界都好過寫柒舊角色
所以話我幾有眼光啊
一早就講 今季嘅梨花唔係之前個個
解個梨花點會 唔理沙都子

業爛尾? 關我撚事咩
舊版34純黑係因為佢同主角群冇關係
但今季沙都子黑幕係同主角群好有關
屌佢寫到個動機純黑
原來佢係第一集果陣已經想挖梨花條腸
一啲愛都冇既
圭一麗奈魅音果堆係多餘既
屌,我都要咁樣精神勝利法如果唔係一唸起舊版動畫最後掀開日曆之後係咁嘅結果真係隨時L5
佢今次係寫柒舊角色之餘 仲寫隱形舊角色
我都唔知K1佢地戲份少係咪好事
戲份少VS寫柒
等睇白鸛仲好啦
你咁講我唸起博人傳
沙刀子真正追求嘅係不變
由魅音畢業唔返嚟揾佢哋,自己一個留喺雛見澤散步,聽到間屋要拆又感傷又盛一路鋪墊過嚟
所以唔理梨花其實只係妥協。而家睇返,初初輪迴佢同梨花坦白,可能真正用意係反向情緒勒索返梨花,想佢放棄夢想,揀同佢一齊留喺雛見澤
完哂再諗好唔好追
九尾死左
輪迴眼比人插盲左
屌佢老母on99
姑且可以比個朵沙都子叫積極輪迴者
佢由確定輪迴之力係真果刻開始就積極用呢種力量
即係今集咁開唔到靚局就自殺,到最尾用呢種力量去玩梨花
佢吊燈round無咁極端係可能佢未確定呢種力量加心入面仲有希望,到呢round最後萬念俱灰先變到極端玩盡佢
所以佢同大家一般對輪迴者嘅印象唔同,有啲位唔用正常人思維去理解好啲
龍7深潛好過
我當初都以為沙都子追求不變
到上集都係
到今集
我覺得佢單純想殺梨花殺到佢精神死亡
圭一魅音果啲點佢wfc
所以玩腸個集點解 我要話係平行世界咁睇
就係因為如果 沙都子口中個御社神唔係黑幕
沙都子無比人控制 成套野就黑撚到仆街
完全無愛

我仲記得 我果陣時話無愛
狗屎巴你話 我已經屈服咗沙都子係黑幕 呢個係龍7嘅誤導
所有野都太明顯話比觀眾聽 沙都子係黑幕

唉 我依家幾撚想 你係啱 沙都子黑幕論 只係龍7煙幕啊
niinii
我定義積極輪迴者係佢努力解L5
但佢依家只係純黑
掀開日曆之後 梨花 羽入笑得幾開心啊
然後今季同你講 羽入瞓撚咗 梨花變大小姐 沙都子痴咗線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞