[KPOP] K-POP 2021 討論區(18)

1001 回覆
13 Like 93 Dislike
記得上次有位fans話過佢有d無欲無求
橫點錄一隻碟都用左咁多時間
趣趣地打兩星期歌其實都可以啦
反而覺得nct 明明岀道左5年都仲好似新團咁
有冇人都覺得Weki Meki Oopsy好聽
聽完I don't like your girlfriend 已經唔想再聽呢團
上面有4團師兄團全部仲係同公司有活動嘅結果
咁聽下Tika-taka 呢首好聽
成員比較固定係得127,dream,v
但係見親都係成員變嚟變去既u
成員次次都唔同
見得咁少好難覺得出道好耐
wekimeki嘅話我覺得crush係最好聽
Crush正

又係小神曲
其實睇一位就知發生咩事

上年係Dynamite之後comeback而拎到三大一位嘅團少之又少

好似Music Bank咁得BLACKPINK/17/NCT U/TWICE斷到
就知勁嘅團可以好標青

上年有能力霸足一週一位得11隊
BTS,17,NCT
APink,OMG,(G)I-DLE,TWICE,BLACKPINK ,ITZY,RV,IZONE

MAMAMOO,GFRIEND都慘遭滑鐵盧

女團起碼d歌多元化,好d
男團除咗上面個三隊係好之外
其他d音源全部仆直
十分唔健康
講起宇宙少女
諗起佢哋師兄monsta x都有喺香港拍過mixtape mv
https://www.youtube.com/watch?v=Rlb_gYjSASY
呢首唔錯
覺得佢地人太多 有啲外表又好一般
未必玩到好耐
舊年nature呢首好好聽
https://youtu.be/2CX4LJMlQUM
正野 好耐冇呢啲風格
我覺得池秀娟幾靚 Sei都叫ok
有個剪左短頭髮先有返啲辨識度
其他除左IOI個兩個 都唔多掂
太多冗員
其實5個就夠
男團:melon not in
邊個先入chart邊個就贏 cls
雖然唔否認melon改到個chart好難in
但 男團歌係風格又差唔多 又差唔多難聽
好嘈 我係韓國人都唔會聽

btw 舊年ptg首daisy唔錯
除左svt bts 終於有首可以聽
呢隻好多酒店景
不過好多都人為因素

Pentagon拍拖
iKON B.I
BTOB/WINNER入伍

二代團又散哂
而家有出咪SHINee,2PM
其他都冇啦
Lucy 幾靚
windflower除咗喺香港取景,重有d scenes係向王家衞嘅電影致影,亦都好有意思,真心高汁
https://www.google.com.hk/amp/s/kknews.cc/zh-hk/entertainment/p9jybre.amp
係喎 真係幾靚走漏眼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞