[KPOP] K-POP 2021 討論區(18)

1001 回覆
13 Like 93 Dislike
其實Nuest首I'm in trouble都唔錯 但係佢哋過咗202陣熱潮之後好似又霉返
一路都keep住係紅同霉之間
Double s~ 501~ 咩!
與其話成員變黎變去見得少
我覺得好似爭咁首上位代表作 2020算好左 2020前一路都仲覺得佢地係新人
同埋講真都唔係見得少
【theqoo】徐穗珍學暴相關,gidle總攻組和gallery聲明
要求cube查明事實,三月八日晚九點之前給出讓人信服的 、大家都能接受的進一步立場。

總攻組方面:
1.公司立場文沒有對學暴被害/加害事實作出任何令人信服的解釋。
2.只說錯誤事實,沒有校園暴力的說法並不能使粉絲和大眾信服。
3.公司立場文不明確,導致粉絲和大眾無法認可6人體,輿論進一步惡化並對組合造成傷害。
要求與gallery下同。

gallery方面:要求8日9點之前對事實確認過程作出具體說明,並查明事情真相,如果屆時cube沒有給出進一步立場,或者立場內容無法令人信服的話,只能根據目前曝光的事件情況對相關成員進行抵制,推進組合形象恢復。
仲衰過唔認
霸氣
G持

依家BTS先係真正嘅「音樂永續」
根本咁獨大法其他好團好歌好風格只會永遠沉入海底
我唔討厭BTS但係咁搞法令人覺得好煩同好唔健康
不過根本冇解決方法唔通叫防彈以後唔出歌未
Fans都抵制
有就有無就無,出埋d廢話聲明
一係等佢哋自己出事,好似勝利咁
一係就等到佢哋全部入伍,但係都仲有排等
細公司出身都可以一家獨大,個成因真係要問下其他團唔同怪佢哋太優秀咩
我反而覺得係Wanna one既後遺症
現役男團能夠每次clean sweep一位得BTS,17
你就知咩事
最直接最可行 係為佢哋「特別設計」新賽制 雖然好似變相唔公平
BTS勁燃到
其實覺得韓國人有少少跟風聽歌 見邊個紅就聽 明明首歌可以唔算出色 但係只要係啲出名既人唱成績就唔會差得去邊
Kpop沒落 點解要入bts數
咁都可以話個歌手紅,所以多人知出佢新歌多啲曝光率吸引多啲人去聽,形成咗個循環
然後紅嗰班長期喺個榜度,唔紅嗰班爆唔到上去,最後個差距越來越大
無論點講都好,依家個風氣係好唔健康
Set返唔知幾多週封頂囉
發現Weki Meki d歌其實唔少都好聽
《請回答1988》一開頭就係張國榮 周潤發《英雄本色2》 可想言知嗰個時代香港影視喺韓國有幾紅
而家就輪到我哋喺度睇韓劇
Monsta x 有幾集綜藝係香港拍都幾好睇
最記得係黨鐵站個扶手電梯係咁來回
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞