[KPOP] K-POP 2021 討論區(18)

1001 回覆
13 Like 93 Dislike
佢有集喺金拱門食pepper lunch 好笑啲煙吹到好高 然後側邊啲人心諗點解有七個痴線佬
Melon越來越少人用就知咩事係咁想透過改版去改變問題,越改越死
可能係因為u呢個概念太特別
加上上年有2020呢個project
所以令你覺得次次都係見緊u
其實127先係主捧 佢哋出現率理應係最高 (講緊自出道以來)

諗起前幾日post,有人喺度爭論佢哋兩個嘅樣,我只可以說兩個人都不像同我活在同一個世界的樣子
追極都未追完
淨係覺得好可惜 明明啲歌又唔差又係完顏團 仲要開全mic冇難度
偏偏俾Pledis搞到咁
其實佢地有得翻紅過已經算好好彩
都真 2017唔使解散已經好好
諗返起佢哋話上202之前一百人嘅fan meeting得六七十人嚟 抽都唔使抽
再對比返依家叫拍到團綜同開到concert已經係執返身彩
事實上除咗我哋呢一班年紀大啲嘅K Pop Fans之外 今年10幾歲甚至10歲以下嘅小朋友 好多都唔知咩叫二代團 佢哋而家睇嘅音樂就正正最新嘅團 即係你口中所講佢哋紅唔起嘅新團

但係時代要變㗎嘛 二代團都老啦年紀唔細 一代新人勝舊人係好正常 你話點解二代團出返嚟都會咁Hit 咪就係因為佢哋嘅國民度高好多囉 除咗班小朋友後生仔之外大部份韓國人都識佢哋二代團 但係調返轉諗10年前咪又係佢哋係新人

可能當時都有人同你講一模一樣嘅嘢 覺得以前H.O.T.水晶ses 嗰啲好啲

https://youtu.be/j1dCge8EjN0
好似上面呢條片咁 我哋會話點會有人唔識SHINee
但事實上就係佢哋今年好少出歌 10歲上下嘅小朋友真係唔知佢哋係邊個
咁點解IU霸足咁多年唔同大細既榜又冇問題唔使唔出歌?
又唔係淨係聽防彈就唔可以聽其他歌,其他團冇noise唔關佢地啲宣傳事?
True
如果覺得防彈唔值得咁紅 咪搵人唱首好歌 整隊更好嘅組合拉佢返去落嚟囉 問題係 唔係人哋唔想係做唔到

事實係佢哋一路突破緊自己啲成績 呢啲係大家有眼見 做唔到就喺度酸人話人哋煩 真係好醜怪

利申返先 我唔係army
.....小妹私心推薦下

Mmm wind flower正到
我都覺! 二代團係好 但係時代會變
而家啲追星我見過08年都有
Sorry sorry 岀嗰陣都09年啦
俾我我都唔會知我1歲嗰陣興緊啲乜嘢 可能我以前細嗰都覺得嗰陣時嘅idol係老餅tim
其實係而家d男團放落以前嘅標準係唔合格
得BTS,17
琴日睇哲仁王后訪問 有永才 BAP真係好可惜
如果搵男團後輩一齊玩一定好好睇
Bap要rap有rap 要唱歌有唱歌 要跳舞有跳舞可惜啊 近排又喺度J One shot同rain Sound
永才可能係宜家B.A.P發展得最好個個?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞