[KPOP] K-POP 2021 討論區(18)

1001 回覆
13 Like 93 Dislike
哥哥 大個咗先識欣賞佢同梅姐
https://youtu.be/WrW8jYHKhAU
當年韓國都要追香港明星,其中一個大原因係佢地仲未發展到屬於自己成熟既娛樂圈
歌影視都要聽同睇國外
但人地又只係用左廿幾年時間就已經可以將自己娛樂圈輸出返去國外
唔計北韓,全世界得5千幾萬人識韓文,呢個成就真係唔話得
二代團開始退伍好期待
唔知點解成日覺得SHINee好似永遠都係sm忙內男團咁 明明exo nct已經出道左好多年
https://youtu.be/Y-ppNbmZOBc
二代團嘅,唔知大家仲記唔記得識唔識佢
都係香港拍
Wind flower 嚴重被underrate
SS501

因為我太傻唱到夭心夭肺
小妹醉愛.....
Love like this也好聽
EXO出年都10年

唔止sm
成日都覺得Twice GF BP etc唔係出道好耐
但其實都出道左都成5 6年
睇住佢哋出道
本身都覺得自己唔算好老餅
但原來依家出嘅團係可以成團都細過我
開皮啲妹妹仔好多都係06 07年
真係要認老

今年可以期待下
snsd sistar都好似話合體
舊年真係冇乜好歌 死氣沉沉咁
https://youtu.be/kU8iG0dbw6o

嗰陣時黎明同韓國合作好多,依首韓味好重,而且係90年代韓國最興嘅techno music,女主角係咪金喜善?佢好似都同金喜善有過一段情?!

張國榮同周潤發就係80年代英雄本色紅遍韓國,戱中兄弟情,黑社會同槍戰全部都係韓國人最有共鳴嘅部分。劉在錫,哈哈,成日學唱「當年情」,英雄本色配樂一響起,好多韓國人都想起部片。
二代團係正d
D歌到而家都好啱聽
有嘅

IU - Eight
APink - Duhmdurum
OMG- Dolphin
以後都唔知有冇香港MAMA
後悔搞左咁多年都冇去過
舊年我鍾意聽既女團歌有好多,男團真係一首都醒唔起
由3開始改咗名咁sj returns
啱啱4完咗啦
點講好呢 個情況係新團紅唔起
四代團啲歌 成績同質素都冇之前CB嘅咁好
(除左omg
雖然好中意佢哋
但nonstop有咁嘅成績
好大原因係靠queendom
好掛住仙氣omg
呢幾年男團歌都麻麻 女團又轉girl crush
有少少盲目迎合歐美市場嘅感覺
但唔好聽又冇左kpop特色咁
音樂節目又唔多開mic 似舞團多過似唱跳組合
再加上疫情冇晒商演concert 都少頹
唔通以後都靠二三代團咩
Sj returns同super tv 係唔同野嚟
追返先
但唔知點解對super tv有啲情意結
始終覺得第一季最好睇
SJ returns同supertv 好似唔係同一樣野嚟
SJ return 有1,2,3,4 supertv 有1,2
Supertv好似係係tvn播 唔係淨係for fans
SJ returns就主要for fans
撈亂咗
反正都好睇
dynamite囉
不過英文歌嚟

舊年我最中意April首lalalilala同paradise
哭撚左
一樣覺得season1好睇啲
Season2揾後輩係唔錯 但每集好似都係玩個啲game咁
想佢地請多啲男團後輩上去 雖然佢地應該唔想
點會阿 最紅個陣不嬲都係三強鼎立
JooE Nancy 妍雨
其實Love Day 高開都証明恩地仲有市場
唔明點解上兩次出碟 唔打歌 零宣傳
唔知Play M 咩玩法
但boom boom個陣最紅一定係妍雨
識貨
Lalalilala 真係舊年女團歌最好聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞