[新手睇晒置頂先好問]水晶撚入嚟 (36)

1001 回覆
10 Like 9 Dislike
又教人呢D
我冇詳細追post
其實咁樣攪落去頭po會唔會變咗kol
之前都見過有啲舖頭主動問點樣可以擺上去
我覺得不如改做好似一個記錄咁
所有又係呢個post入邊有一定數量巴絲
或者樓主自己買過有review過都全部擺晒上去
優缺點 之後發生咩事都直接寫上去
例如 jai賣加工晶bydoggy(等舖頭化驗結果)
之後出report
就改成jai賣加工晶(舖頭承認錯誤/舖頭提出沒有加工的化驗結果)
咁樣會唔會比較公平啲
之後發生咩事就消費者自己責任
頭po係一個好似懶人包咁
將我哋討論過發生過嘅事記錄低就算
咁我覺得佢信呢啲
而且我覺得望住不安
不如唔好帶
咁又變左管理呢個page既人有責任要update details囉
咁而家咪一樣要管理投票
工作量差好遠,會做死我
我始終覺得唔可以旨意晒你餵
螢石好易裂架喎
不過都係戴得舒服先戴啦
如果唔係戴嚟做咩
我都同意優缺點都寫
黃店list個格式睇得幾簡單易明
所以覺得新手更加需要有個伏list講明有咩伏位

不過都支持樓主意願 始終落手做唔係我地
想問係咪係黃店list出事都係除名先 再伏先會入三思/曾賣處理水晶嗰list 有時唔係好明啲投票
唔知但呢種我自己都有買
多數都要伏到咁上下程度先會入三思list嘅同埋多數有人動議先會開投票你有想提出要入list嘅舖都可以講,大家投票揀正負皮啫

至於曾處理水晶我都覺得有啲難搞所以好耐冇update,最主要係有啲晶本身做某啲加工係好常見,而且當初冇預咁多,宜家已經30個,再加我又驚變金剛棒當初入list好多都名不經傳的濕鳩學生小店,有啲直程已經執咗我都未del

我都係建議下
本身覺得投票可能更麻煩同難standardize
不過始終樓主係做果個
最緊要一樣野係班友根本唔會睇
隔幾日就有人問joli都知
唔好嘥心機捱眼瞓啦懶成咁唔比人伏下係得唔到教訓
自己擺自己 都可以叫擺上嚟架

唔好當個個玩水晶嘅人都有上連登
其實比例可能冇你想像中咁多
黑石堂上咗黑店榜首咁耐咪一樣大把人送錢比佢
其實akula又賣傳銷野質素又同價錢不成正比,係咪都應該黃店到除名?
你做囉
同埋唔知店主定店員態度好撚差,上過去睇,問多少少野就唔耐煩明明唔係爆場,成班人圍圍威吹水完全唔憂做咁款,啲貨價錢同質素又唔成正比,月亮石啲所謂頂級800幾蚊同出面2,300貨差唔多格仔鋪都隨時好過佢
黃店list,不是推薦list
我#10都覆咗你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞