[新手睇晒置頂先好問]水晶撚入嚟 (36)

1001 回覆
10 Like 9 Dislike
呢張就好明顯睇到有綿裂
佢又係奏自己頂級 頂佢老母咩
doreme開live 店主把聲都唔似西女人 佢話rabbit隻皮皮係自己雕出黎又或者係生出黎先會要拎專利話佢係抄
我呢隻晶體好 兩邊都帶順髮 所以望落去綠小小
貓眼效果打燈/自然光落去幾勁
我覺得你買帶晶體貨好似啱你要求D
同埋我見過平D有貓眼既綠髮好似晶體幾靚 但望落無咁濃色
應該啱你心中既色 不過貓眼效果可能無咁強
正 邊度買架
綠髮好似無得半透明
因為佢本身都幾綠,剩係知綠髮見到明顯貓眼係最靚
黑底真係睇到所有棉

有mon
好聰明係咁避開點驗彩幽入色唔係用加熱入色
要用紫外可見光譜儀同激光拉曼光譜儀先驗到
其實證書係咪用鋪頭名義出就會幫你出

補張驗入色證書圖係前幾個po拎

睇真d 色真係好假
所以叫新手要報一張深底一張白底黑底睇晶體,白底睇礦
無得半透但可以有透透地
我覺得水晶都係帶晶體好睇D
最容易分綠髮較靚係偏墨綠色(無打燈都)(髮影響條鏈既色)
同問三條都想知邊間買
把聲好難頂
想買都唔會搵呢兩間鋪買
唔會自己揀用咩儀器驗喎
去擺低條鏈 間野會幫你搞掂曬
天然就出證書 唔係就打電話叫你拎返條鏈走
利申 驗過呢間
Over咗
你講到人哋鑑定所好似造假咁 鑑定所唔會拎自己個名嚟亂出證書
正常拎得出去驗都唔會知要點驗 更何況仲要講埋用咩機去驗
同埋去得呢d大既鑑定所就係信佢地機構係會用各種方法去test係咪天然
出左結果仲要質疑 有d格硬黎

利申無幫襯過luna亦無睇開佢 純粹以事論事
話人地間鑑定所會出假證書會唔會弱智少少
呢間唔係支那鑑定所
Respect

由頭到尾都係得佢一個聽完個live就喺度亂咁咬
佢係勁就唔會信個live啦
如果同一條鏈出兩張證書都唔可信 咁條友更加唔可信 仲9up老屈到人哋入list
Btw 再睇多次票數結果18:17 仲要入?
唔好污染個post 變到好似無理追擊屈9人咁
既然luna都再驗多次黃幽,有新證據的話,就再投多次

:唔使入list
:繼續入list
其實再投都唔公平啦有晒證據好地地點解要投人入去
本身上次投票個原因都已經好勉強
咁都唔係我話事架嘛,唔係我一人去判斷到底佢今次咁驗係咪完全可信同收貨
何況luna啲爭議都唔係第一次,仲有佢成日周圍踩人、拎科學包裝、markup高之類,呢次只係一次導火索啫

我只係開post俾大家keep住討論,雖然我都會有我立場,但唔會由我去決定佢入唔入list之類,既然之前大家投過係認為要入,而宜家有新證據,就再投多次睇大家覺得呢次證據足唔足以有力地推翻上次的結果

補充返:投票結果會係24小時截止
Kikico個live
Doreme把聲係普通女人聲 但rabbit好姣成日叫啲客乖乖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞