[罪大滔天] Sony Xperia 討論區 (71) - 1III春夏內發佈 | 舊機An11未到

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
1 II令我呢啲激走咗幾年嘅舊客肯俾多次機會Sony都算係咁
不過長遠嚟計都係要再多啲殺手鐧
依家仲係好難無端端介紹人買Sony
1俾我感覺係Sony新team啱啱學做手機
1ii係Sony識做手機,但唔識搞好之後嘅支援(銷售策略、軟件、更新個啲)
純講香港嘅話
Sony最大賣點就係非支那非三叔嘅選擇
但就係得咁多
旗艦都尚算有特色(雖然未必符合主流)
低/中階機就真係冇部推得落手

我最鍾意1 II係個芒靚同樣靚
1ii衰唔夠光
但同我另一部iPhone Oled比真係靚唔少
1 II個mon靚過我部iPhone 12 Pro
不過唔夠光係好大嘅缺點
成日都有啲moment想推光啲但原來已經係最光
呢個覺眼過冇120Hz
最明顯差異係人嘅膚色 Sony第一
黑色純度又係Sony好啲
不過下代再係咁暗嘅話講咩都冇用
5ii用家表示真心覺得唔錯幾好用
Netflix嗰個問題差啲pk架 好彩最後解決咗
暫時用左幾日 冇咩伏
不過自訂化好少 一係就第三方launcher
唯一唔滿意就係冇無線充電
你用gesture嘅話 用第三方launcher體驗應該幾差
因為個recent app menu就stick to Xperia Home
導致入launcher個陣好大機會會reload
我就係等Netflix攪掂先入手
不過Netflix最衰唔係全部片Support 21:9
好多片都有左右黑位
呢個冇計架喎
係呀我明白唯有硬食
希望之後上多啲21:9嘅片
電影都唔少嘅 我自己等緊Disney+
宜家掂返部1仔 個指紋正常返好多 都叫用得下
想問大家5ii本身係咪冇voice memo app要去play store down搵極都搵唔到
voice memo係咪錄低講過咩然後轉譯返文字?
唔係呀,純粹錄音
有冇人幫到手,唔知點解用3.5mm周不時電話會停左音樂仲自動講以下嘅野

現在時間為xxx,如要在手機鎖定下聆聽手機通知,必須先開啟個人化搜尋結果設定,詳情請參閱手機上顯視的通知

有冇得停左佢好鬼煩

搵唔搵到呢個?
撳入去熄咗語音通知佢
SONY應該要請巴打你做打手
試下先 thanks
smhk應該好撚憎我
帶頭投訴冇更新
同s21比有咩優點價錢好似差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞