[罪大滔天] Sony Xperia 討論區 (71) - 1III春夏內發佈 | 舊機An11未到

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
唔知, 我都睇唔明點解10ii 會拎左去同A52比
為屌而屌
你地仲睇得出吵緊咩
我見到成堆數字英文字母都唔知講緊咩即係好唔好用功能多唔多
因為a52同10ii係依家市面上少數非旗艦但係有防水嘅機(或者仲有其他我唔識嘅機都係)
不過係定位嚟講A52係高過10ii(10iii唔知)
咁如果10ii依家其中一個相對鮮明嘅特色都可以係對家嘅中階/中高階嘅機到見到,咁sony應該點應付呢?
價錢咪最大分野
有幾多人為防水而買機啊講真
防水係first priority既話,sony一早就雄霸市場la
唔好理個名,用price range 分,x10ii同a52比較本來就唔公平
依家就可以話a52同10ii唔同價位
咁如果10iii貴咗呢?
如果***將防水下放埋落a32(如果有)呢?
同埋都係討論下啫
你覺得防水無用嘅,sony又點解要放防水落10ii到呢
1. 10iii出左睇埋價錢price range再算la
2. a32如果有防水就真係值得討論,不過x10ii都成年la
3. 防水feature有就好過冇,但真係唔係呢個price range會concern既野
我相信買呢個price range既人注重價錢多好多
同價先再睇有冇防水,不過都唔代表防水係"大部分人"既second concern, 好多阿叔都係睇品牌,根本唔使講
如果
你重理佢做咩
講道理嘅人
我有講錯咩
拎部陳年老機出嚟,影相效果重係ok既

不過symbian s60真係好唔smart下
搞到用嗰個好似低能咁

文化遺產
其實重用得架
不過個SIM CARD 個TRAY 俾我整爛左
要用個鉗鉗番張SIM出黎

不過個BROWSER 已經過晒期
基本上大部份WEBSITE都去唔到
根據市調機構的資料顯示,台灣2021年2月手機銷售量為 46.9 萬部,若與上個月的 53.8 萬部相比,則減少 6.9 萬部,預計跟 2 月天數較少以及新機較少推出有關。十大手機銷售部分,蘋果依舊稱霸榜單,本月仍有六款 iPhone 進入前十,且一口氣包辦前六名,包含了 iPhone 12、12 Pro Max、12 Pro,以及熱賣機款 iPhone 11,而這也讓蘋果的銷售量、銷售額,繼續佔領第一名的位置,不過相較於上個月市佔則有稍微下滑。至於三星從榜單來看,表現比上個月好上一些,像是旗艦機款 S21 Ultra、S21+,在本月搶進了前二十名,這也讓三星的銷售額、銷售量稍微提升,其餘熱賣機款則包含進入前十名的 A42 5G、A21s。那麼在台灣市佔排行第三 OPPO,則是有 Reno 5 搶進第八名表現還不錯,而同樣身為中國品牌的 realme,也有 realme C3 持續佔據第九名位置。另外值得一提的品牌則是 vivo 以及 Sony,vivo 跟 realme 在市佔方面相當接近,也代表著兩家相當的競爭,至於 Sony 雖然今年還沒有推出新機,使得銷售量下滑至第九名,但憑藉著去年精簡、精準策略,推出的三款手機,包含 Xperia 1 II、Xperia 5 II、Xperia 10 II,本月的銷售額仍然衝出相當亮眼的成績。
以前用過呢部幾年

而家仲有留住部機
想問下如果依家買1 ii會唔會唔抵?
見android 11仲未出,又好似就快會有1 iii出

另外其實1ii同5ii相比,有個3d itof係咪真係有用
而5ii個120hz係咪又好掂呢?如果都係打下機睇下片嘅話
1ii其實升咗an11好耐
等埋4月公佈1 iii先決定啦
我最近個藍牙耳機接收越來越差,我覺得又係an11累事明明未有an11時無事
我都覺
係咩我冇跟得好貼,以為香港仲未有
定咗4月會發佈嗎?
另外有冇巴打用開大耳牛聽歌,諗緊Bose qc35ii 定 Sony wh1000xm4好
99%囉,世事嘅野無絕對
香港差1/5未升
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞