[罪大滔天] Sony Xperia 討論區 (71) - 1III春夏內發佈 | 舊機An11未到

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
屌你老母有能力去做散熱又唔去做
好心直接用呢個模出xperia 1ii+pro咪算囉
最多咪閹走個mini hdmi
就出1III
唔知點做無線叉+散熱掛
又驚佢細電
旺角邊到有5 ii貼賣,平平地買黎頂住先
三禾/信和
xperia transfer 2 type c to type c係咪transfer唔到
pro真係買唔起
快D出1 iii啦, 部1用左2年係時候要換了
直接出依部未好囉,屌
萬幾兩萬蚊有咩問題部
iphone咁垃圾都成萬啦
通知有冇得較震啲

https://www.youtube.com/watch?v=Fm0APKsiXY8
下次1iii會唔會有咁好嘅散熱
888散熱唔得就真係死得
Smhk咁垃圾 第日去日本買無鎖sim版有無得撚
影相快門有聲喎
請問有冇巴打升咗Android 11之後
wtsapp聽錄音有bug?
連續兩段錄音
如果放喺耳仔度聽第一段正常 第二段會突然變喇叭播
就快聾
有冇人都有呢個問題呢?signal反而冇事
我上一部港版xz2用日本sim都有
唔係影裙底其實冇所謂嘅
今日跌爆Mon,
追咗陣posts... 而家先買1 ii 係唔係好不智?
本身用三叔,但唔想用 S21+粒888 U

如果比你揀,呢一刻s20+ 定 1ii ?
我自己梗係1ii
但1ii嘅缺點大家都明
至於S888都有得揀嘅話梗係S888
呢度唔係好多人話 S888 貴又廢?
S21+個樣都可以... 係有啲介意比人閹割sd card slot 同 3.5,螢幕解鎖又成日有bug...

如果sony 個os team爭氣啲就唔使煩
s888 我就不了, 睇下d 跑分評測就知咩事 (當年用過s810 真係有陰影)
os 冇話爭唔爭氣, sony 偏向原生an, samsung 就加一大堆功能, 但超食ram 又拖慢左部機 (唔係***都唔使比咁多ram你)

早排xperia 1 轉左 note 20u, 唔揀s21 ultra
一黎s888, 二黎note 20u 個mon 方d好睇d
不過後備機黎, 我又唔打機, 影相拎番iphone/相機 (影相n20u 同s21u 分別都唔係咁大)
我見爬文 罪大俾人成日鬧最多嘅
都係 an11 唔release 同多bug...
新system 多bug 時常識吧, s20/n20系列 an11 ui3.0直頭死晒堆sensor, 第2版ui3.1 先fix 番
https://youtu.be/GoH9rYHbn5w

Xperia 四大主要批評
1. 難買配件
2. 太貴
3. 21:9太「長」
4. 4K意義低
你諗撚多左
Pro唔係普通消費級產品
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞