[罪大滔天] Sony Xperia 討論區 (71) - 1III春夏內發佈 | 舊機An11未到

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
日本自己地頭都冇
日本更新部部機都係最慢
所以買日水都好很慘
但香港水貨好似淨係得日水
除非sim free機
人地日本update真係由網絡商決定放唔放
最新消息

4月新機發佈會 (九成Xperia 1 III)

------------------------------------

更新記錄 (2021-3-22)

1 II XQ-AT52 / 5 II XQ-AS72
原廠最新版本 58.1.A.5.55 (3月)

58.1.A.3.87 (2月) - 2020/03/12
(落後1版)
更新內容: Fix AOD bug

10 II XQ-AU52
原廠最新版本 59.1.A.2.28 (2月)

58.1.A.3.87 (2月) - 2020/03/12
(同步)
更新內容: Android 11

1 J9110 / 5 J9210
原廠最新版本 55.2.A.4.47 (3月)

55.1.A.12.28 (12月) - 2020/12/23
(嚴重落後總共3版)
更新內容: -

XZ2 H8296 / XZ3 H9493
原廠最新版本 52.1.A.3.137 (11月)

52.1.A.3.92 (9月)
(落後1版)
Sony中階機現在有邊部好?
等10iii再等 其他不了
突然冇咗?搞完更新冇咗?重新開機都係咁?安全模式開機都係咁?答咗呢啲問題先
唔使咁敏感, 指紋用耐左壞左好正常
我用xzp 係兩年半, razer phone2 3個月壞
幫緊佢解決問題
因為1仔唔見指紋通常係an11更新後會冇咗
但香港明明未有所以問清楚
你就真係唔好咁敏感
突然無左
重新開機+安全模式開機都係咁
唔介意嘅話用咗Xperia Companion修復一次先

都係冇咗嘅話大機會個sensor壞咗所以佢detect唔到個硬件而收咗皮

去到Sony客服佢都係幫你洗咗機
唔多熟罪大既機,
想問下5仔mk2有無咩伏,
因為想今年換機,
但三星d機又伏伏地,
所以想諗下罪大
前鏡效果核突
後鏡拍片效果唔算好
ROM清水過Pixel,冇咩customization功能,有都要用adb set
6.1” 21:9 mon睇16:9片會好細

其他我都覺得幾好
更新完 Geekbench 5 仍然唔過二千
有冇人知點解?
都係有lock死核心bug
就算開咗遊戲增強器Performance mode
都係時得時唔得
5 ii有冇伏位?
下 佢家陣當連登仔係cs 呀?老馮要識答?
同埋program 有bug 係正常事丫,佢當啲update 係萬能嫁?裝完就會100%冇bug? 都on 撚9
老老實實
呢到啲人的確有料過cs
起碼我哋係真係有用開xperia
皮已收!傳LG協商失敗 將直接關閉手機業務
https://lih.kg/2456736

同期嘅淨返Samsung同Sony
htc、nokia又唔爭氣
LG G4 V10壞底版嗰期真係趕走哂啲客
嗰期我有6 7個friend/同事用緊LG都走哂
Sony Z3+/Z5都本身趕走堆人
Xz2改design又趕走堆
1仔21:9影相lag又趕走堆
Sony係分批趕
LG係直插式
其實5ii口碑我見呢到定外國都幾好
1ii差個電量同120Hz
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞