召喚痴線西(149) 善用不推文回覆

1001 回覆
19 Like 4 Dislike
痴線西常問Q&A
Q: 丁同Sue係咪鬧交 點解鬧交
係 唔知

Q: yaki 同黃安係咪唔Fd
係 唔知點解

Q:南瓜珍係咪同天堂烏Txxxx一齊咗
係 婚都結埋

Q: icu點解叫Icu
因為佢好Proud of 自己讀同Cu ibba

Q: liz黃定藍?
狗妹,大日子會repost story加上黃藍都用到嘅字句元朗警區刑事總督察歐陽德嘅細妹 歐陽白露Liz

Q: jade lam係咪藍屍
兩公婆都係撐警藍屍,個女個名叫popo

Q: Polly呀 肥蛙呀 點解分手
無人知點解Polly分手
肥蛙話係因為希哥多次出軌

Q: 山東搬咗去邊
淺水灣藍灣大廈

Q: 呃nes姐假袋邊到有得睇
痴線西64,65自己睇

Q: ding係咪拍拖
係 冇人知男朋友係邊個

Q:肥蛙同福正係咪一齊咗
係 終於公開咗

Q:雪姨幾歲
Over40 (幾廿歲人仲扮少女)

Q:ding住邊
荃灣海之戀

Q:coffee住邊
Savannah

Q:咩係螞蟻論
蝦乾做youtuber無耐嗰陣喺ig出咗篇螞蟻論串佢啲viewers/haters (想知詳情請google)

Q:芊芊同dicky分左手
Dicky有第三者 (芊芊開過story講)

Q:yaki住邊
Monterey(租返嚟)

Q:bubz係咪離咗婚?
係,因為佢老公偷食,詳情可以Google ,順便一提佢係藍屍

Q: 護蛙手Yepi係邊個
肥蛙
呃人Kol

1. Yaki Wong (滾水淥con 傳銷垃圾減肥餅)
2. Spoon Chan (二手野嚴重mark up再呃人使用次數同原價)
3. Ding_2 (爛面KOL賣skincare 賣垃圾酵素氹妹豬買holy daily 賣嘅HUM nutrition mark up4倍價錢 )
4. Pumpkinjenn (旗下WULT抄襲品牌Glossier Sunniesface)
5. SnowE +Oyan (賣爛鬼空氣清新機誤導人可以殺武肺病毒)
6. Alicehaha (老翻餐具Mark Up10倍 )
7. AvaW jjjoann (傳銷呃錢野sell垃圾酵素減肥)
8. Sue chang 崠 (賣大陸淘寶母女裝扮自己設計!mark高10倍價格賣比粉絲)
9. Yankidin (賣傳銷有害豐胸藥)
10. cynbunny (同台灣知名抄襲師hannah huang抄淘寶hk$56頸鏈扮原創 [9成似] mark up24倍賣hk$1396。被發現後指有壞心腸的人來鬧事,其母親在ig表示 「依家世道唔好 很多人都生活不順只能在不被看見的網絡世界發洩」
肥安在ig表示「你們只是在人格謀殺他
你們這堆垃圾」)
11. reererre(呃人中醫減肥舖)
用大陸野同大陸醫生,幾十蚊大陸減肥藥賣幾百蚊,用嘅蛋白線都係大陸野。老母kingdom有人投訴過佢指示無牌女助手埋線治療致生膿蒼(https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=20052926&extra=
12. Natalieftm 馮雞蔓開IG shop (Nattybynatalie) 賣淘寶衫,mark up4倍
13. imlmelo 間ig shop其實係淘寶貨,不過改咗個tag扮韓裝之後賣韓裝價錢

(淺黃/表過態既都唔計 唔洗鬥黃要追擊就追擊啲藍絲)
Jade lam (Mugmugkitchen係佢開架)
Brandy lui(發聲撐警)
三鳩姐(冇利申自己係黑警家屬 叫人同佢講心事
叫手足自焚 cap之前嘅新聞扮有去遊行)
Pumpkinjenn Pkj 撐警藍絲,係片話死黑警和藹可親
Coffee lam(港豬 表示自己唔識政治
唔睇新聞只係一個師奶)
肥閪 Alison Tsang
老女人 QQ Chan
陳怡
奶共閪樂彤
Mingjai
黑咪
托哥TorresPit
Potatofishyu
Sue Chang (2020大灣區傑出女企業家)
Alicehaha 蝦乾
牛油果 Sadelle
青蛙 Emily Lau(港豬)
狗公Ricko
張欣欣 yanyan_c (港豬)
J lou
Tina Wang
CCTVB Kayan.c
Emi Wong 終極港豬
merry so(呀哥做狗 譴責示威者公開公屋密碼)

有爭議
張芊芊 chinchin_c
(6月有發聲叫人出街試粉底之後冇出過聲)
Manson(好似有出過聲)

liz 狗妹
元朗721事件被警察指鹿為馬亦冇主動發聲, 繼續撚狗姣佬 直至第二日把網民提醒的留言刪除後,才reportstory另加上 一些黃藍都能代入的字句
佢呀哥係元朗警區總督察 歐陽德。
記住unfollow unlike + 提啲friend unfollow啊

黃YouTuber一出片就post上黎share啦
lm
好大粒
歡迎返嚟食花生

召喚 老母西 IG:Aphrodite.r (2) 善用不推文回覆
https://lih.kg/gHnpiS
lm
留名繼續關注張欣欣做第三者拆散人頭家事件
呀同事,唔上黎講多兩句?
肥蛙抄襲侵權實錄(7):肥蛙繼續抄畫再以插畫師自居
https://lih.kg/2425754

Update下抄畫肥蛙
支持去返老母post
一陣講多兩句比人話煩同騎劫就唔好
148 post 啲花生多到食唔停
樣又P得柒 畫又畫得柒
佢個朋友大大小妹起碼都叫有啲內容畫啲共鳴嘢肥蛙畫柒又無內容
Lm
【1】kol馮天蔓閃卡流出後開ig shop賣淘寶衫 https://lih.kg/2326545
【2】Deleted - Uncle Paul送比馮雞蔓嘅禮物
【3】機心女asso妹馮天蔓自稱翻版徐子珊露lin搏上位
https://lih.kg/2344217
【4】浸大asso馮天蔓自稱翻版徐子珊露lin搏上位賣淘寶衫https://lihkg.com/thread/2368885/page/1
【5】浸大asso馮天蔓自稱翻版徐子珊露lin搏上位賣淘寶衫
https://lih.kg/2412566

恭喜馮天蔓榮登Wikipedia
幫自己寫wikipedia吹奏自己
虛報學歷堅稱自己係浸會大學傳理系學士,每次有人更改佢學歷做副學士佢就會秒改翻 (wiki話係學士畢業=真係學士畢業

馮天蔓每次都要改翻做咁樣

(馮天蔓IP Address: 219.79.159.210)

馮天蔓罪名綜合
每次同人炒咗都會抹黑比佢傷害咗嘅朋友去營造受害者嘅形象
笠人綠帽(同K一齊三年仲溝其他仔,仲要唔止一個target

專溝/姣有女嘅仔(尤其有錢仔)

利用朋友,叫人幫佢係英國買Hermes頸鏈同香水,幫完佢仲要唔俾返車馬費人地,頸鏈就棄單,仲要利用完朋友即棄,係ig聲明「我冇當過你係好朋友喎」 有着數就係朋友,冇着數攞就唔再係朋友

搶完朋友條仔仲要上連登唱衰人、煩人地阿媽

係ig開四個story話自己清白、無啦啦扯去人地有情緒病、揭人疤痕,對家聲明會追究法律責任後,驚到即刻del曬story

喺人面前扮到好樂觀,自己俾人蝦好撚慘,背後就開兩個連登ac 亂咁吠(E奶水原希子 [#54853],A-Zzz [#382838] )

分手後用ex個Spotify ac唔捨得用錢自己買個會籍

讀BU CIE Asso扮Degree (Asso畢業但係着degree畢業袍影相扮大學生)

讀bu CIE Asso個陣做freerider 零付出零責任零回應 搞到要groupmate做埋佢個份

搞joint school個陣同男朋友係搞手屋企閂門扑嘢,你當人哋屋企係酒店?

自己手殘send錯不雅照片俾public屌鳩人仇女 乜都可以扯落仇女 唔認錯

不雅照流出後將ig轉為私人再轉為公開,賺得三萬個followers (為出位可以去到幾盡?)

今年發生咁多事仲要食藍店打卡

上年手足係出面打生打死佢仲幫喜茶賣廣告

幫ig shop myaleshia做宣傳 呢間舖抄designer設計、大陸工廠製造 ,ftm助長抄襲風氣 ,侮辱設計師心血

賣淘寶鏈 原價7.82一條賣80蚊叻女

俾人話一句肥咗幾個碼 嬲咗半個鐘仲未嬲完小氣到走去起人底 人地講一句 你講十句

熱烈恭賀
偽本土品牌
WULT WokeUpLikeThis
正式加入藍色經濟圈

以後無得扮本土小店cap水呃妹豬錢啦

延伸閱讀
https://www.instagram.com/p/CJixvTXjgo7/?igshid=4r42w7qx2zho

https://www.instagram.com/p/CJlY_pWDy95/?igshid=x0gpc6rcj0zh

為老母留一個位置
重推一次老母事跡
以免各位妹豬及絲打中伏
IG: Aphrodite.r 又名老母 著名ig界頭號begger

叫做老母因為佢個樣長到好似小新老母
而且又好鍾意用蠟筆小新
每日就喺Q&A度打飛機當自己係女神

老母十宗罪
1.白鴿眼 
Q&A時多次強調自己一定唔係住新界呢d窮人地方
(後有絲打補充佢住慈雲山公屋 比痴線西踢爆後又有絲打補充話轉左去私樓地址)

2.乞衣性格
曾有疑似PR絲打話老母最鍾意周圍DM唔同BRAND 尋找合作機會
要求大量試用產品

之前 痴線西 狙擊笑9佢長黑碎髮勁村姑
第日老母乞衣到 即出story摸d頭髮 勁作狀
扮撚晒蟹咁(嘟嘴):唔知幾時剪頭髮好
想乞salon幫佢免費整頭

3.蝗味濃無禮貌,加上當SA係狗咁
成名事跡
因比follower QnA 問一問點解chanel 19格仔紋同官網唔一樣而起鋼
拎住個殘過梅菜ge chanel 19去返專門店同SA對質
全程story都係閪語氣
最近見比痴線西笑佢個袋似梅菜 就開始狂post story乞求內袋R下shop 
傳聞已經比唔小分行chanel SA討論中

留完貨之後唔想要就post上story好似想拖捨大家咁

仲成日去名店自拍打卡 但係從來唔見佢買袋

4. 不停hardsell賺錢
使用護膚品速度異於常人地快
膚質每天改變 乾肌每日都做deep clean
但係有時又話自己係插秧毛孔 無人知佢真實膚質係咩
有絲打懷疑係為左sell code而倒大量製造empty去證明自己說服力

年度最愛post有超過50件至愛產物 絕大部份係試用 超過一半有affiliate code
只要係sponsor試用aff 都只會有讚無彈

而且為左HARD SELL薄身PHILOSOPHY BODY LOTION
即使已出埋火災警告 濕度得45% 依然話天氣潮濕

5. 每日打倒昨天的我
sell產品果陣就係咁話我要衝了好正呀好好用好抵買
賣完就無得再水人買就即時屌件野好差唔好用
出post叫人茶護膚油然後轉頭story就sell控油野話自己好油

以前話好鍾意the ordinary
但係而家未聽係the ordinary邊枝已經話無用
無sponsor就踩人

6. 幫Korner賣鞋踩埋其他牌子 但係唔少絲打反映korner啲鞋唔好著
而且開live期間 兩條𡃁講緊嘢嗰陣老母係咁對撚住塊鏡睇自己
極自戀而且唔識禮貌同尊重

7. 自稱白皮 但係開live見到另外兩條𡃁都白過佢
不停數臭朗豪坊chanel BA拎錯粉底顏色比佢
但係明明用最白色號嘅粉底都唔岩色

8. 自稱自己專業人士 BME 但英文極差

個arrange好闊

9. Review P圖磨皮 連試色都要磨皮
有絲打整合咗放喺下面

10. 以前用支那眼影仲要叫佢做國貨
就算係19年之前 正常人都唔會買支那化妝品啦
唔驚爛面咩
睇嚟老母係大劣人都唔出奇

11. 成日話自己買左乜買左乜
永遠淨係show shopping cart嗰個畫面
之後唔會見到開箱 除非係pr寄嚟

12. 見qna人哋share男朋友會接送
佢就一句車埋去話 呢啲基本嘢有咩咁值得講
無禮貌唔抵得人好 但係之前成日話自己有ap夫唔比出樣

13. 另外只要有其他人講佢推薦產品有缺點
即時全力拉埋幾個八婆朋友一齊狙擊阻佢搵錢ge仆街

14. 熱衷上痴線西
每次鬧老母ge cm都一定有一個負皮
近期Makeup Forever post (唔知係唔係廣告)
終於減弱filter露出粗大插秧毛孔
同時吸收痴線西絲打意見 終於P短返塊面

老母日常
1.一起身睇下自己仲係咪訓緊係公屋
2.再上痴線西睇下今日風向 每個鬧佢ge comment留下負皮
3.然後諗下今日變咩skin type sell乜好
咁多支pr倒邊支野好????
4.再睇下邊個blogger話佢讚ge有code產品唔好用
全力狙擊阻佢搵真銀既仆街
5.諗下今日P唔P 走插秧毛孔好
6.去中古店睇下有咩二手又平ge 名牌野買黎送比妹豬
等人忘記佢寒酸格
7.臨訓前再出story sell下code
樣樣都改善膚質修毛孔
再祈禱多d妹豬上檔 咁就可以快d訓私樓

歡迎絲打補充
真心覺得呃人錢ge begger仆街史要比多d人知,加以提防
[/quote]

咁樣quote法幾好
唔洗因為啲圖有排碌
留名張欣欣做人二奶搶人老公同埋老母做直播電子雞
唔該曬上個post嘅絲打

https://www.hothk.com/66770
原來女神以前做開呢d
為左上私樓底褲都可以除埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞