[1月高質異世界番] 〈已整合〉〔集中動畫討論po〕無職轉生~到了異世界就拿出真本事~〈6〉

1001 回覆
30 Like 4 Dislike
大小姐個處等住魯迪去破
決定睇漫畫
基本上除非你真係好唔鍾意睇文字,如果唔係都建議你睇小說

因為漫畫有一部份改動,有啲人話更加易入口,有啲就唔太鍾意,我係麻麻哋嗰批。
其實轉生者勁好合理
正常細路唔會想讀書靜係想玩
更加唔會唸學完D野第日點用點計劃人生
但你有前世記憶
雖然身體同個腦係小朋友
但都唔會有興趣玩D小朋友野
會唸得比人地更多,亦更加有耐性學野
劍術就真係要天份,呢D要睇反應感覺
仲有身體強度,一班人受一樣既訓練D肌肉都唔會一樣
同埋有異世界經歷會容易突破到常識
例如魔法一定要詠唱冇人會唸點樣唔唱都出得
mp量可能有好多人練過都冇效果
但主角係好細個開始日日練
基列努個屎忽可以敲出聲真係笑左
但廿幾本真係難追少小
漫畫有圖爽好多
睇小說要連埋啲風景描述一齊睇
暫時異世界番淨係睇咗美好世界嘅小說
嘩今集最尾發生咩事
魔王復活?
明白點解會攬住盧迪 但母愛爆發得好突然 睇落去就好奇怪
不過點解係仔就要送去當家度養 生咗兩個都俾人搶走唔黐線先奇

登登做緊總統 驚閪咩
今集最尾發生咩事,點解發生,全部都係劇透
只能講今集標題-"轉折點"係最佳解釋

作為本作品第一大轉折點也是最重要轉折點,本作所有角色也因是次轉折點改變一生
請期待下集
唔鐘意+1
小說文筆都算係寫得比較易入口
有得揀都係睇小說好d
下集你咪知
雖然有期待,但劇情skip得有啲快
今集咁正要留返收工先睇
輕小說都有圖㗎
好似有講過話佢呢個身體記性比上一世好
因為成日用
個腦用得多自然都發達D
今集一開頭主角拎住自己條9毛?
但係漫畫單行本有理不盡寫嘅短篇,要含淚支持
好難唔係
第二性徵出嚟,可以扑了
正常,因為係特發野,如果要知點解既話要去到成套野既最後先會講,所以建議想知既去睇小說,動畫唔知等唔等到
me too好想快d收工
無職呢D先至係正常人利用轉生優勢既方法
果D垃圾書下下轉生自帶無敵外掛
基本上轉唔轉生根本唔影響到個劇情發展咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞