[1月高質異世界番] 〈已整合〉〔集中動畫討論po〕無職轉生~到了異世界就拿出真本事~〈6〉

1001 回覆
30 Like 4 Dislike
之前睇人話無職動畫會長做係咪真
唔係話年番黎會做到尾咩
有冇source?我就係成日入黎見大家講到出硬咁

當然我都想佢真係有咁多季 畢竟特登合作間新公司整 又咁重本 啲畫又靚
我以為男主聽到師傅44歲會好震驚
佢本身應該以為師傅20都冇
好似係食緊果啲巨龜 瑞傑大叔殺返黎

印象中佢地係魔大陸食左好多次 後尾盧迪有講已經食到習慣左咁難食
記得魯迪小說內心係話開心 因為同自己同年(前世三十四+異世界十歲)
講係咁講但買BD/書安全啲都唔知夠唔夠錢
唔係話做到似刀劍咋咩
強如地城都出到第4季 無職唔係唔得嘅
不過如果唔出第4季
老公會同趙敏一樣係大都等張無忌一世
刀劍都叫未出完 可以谷小說

但無職仲有1 2本就出曬冇理由仲出
佢地可以去到200歲
師傅4分1都未夠
換做人類當100歲姐係25都唔夠
師傅個老豆個樣仲後生過師傅
第九集劇情補充 無劇透安心享用

1. 自稱為「人神(hito kame )」果位神個特徵就係你冇辦法睇清楚佢個樣 每次想仔細睇清楚啲都會好似打咗格仔咁 就算真係望到佢個樣 一轉頭就會唔記得咗

2. 原作盧迪同人神嘅對話過程中 仲有段咁嘅對話
「關鍵時刻突然出現並且施與援手嘅人 一係就幕後黑手 一係就係RPG嘅終極大魔王 邊一邊都唔係好人」
然後拒絕人神嘅幫助
可能想慳時間所以剪咗呢段對話

3. 人神提及過「邪惡的龍神」呢個涉及世界嘅背景故事
相傳:古代有分七個世界 分別係:
人界
龍界
獸界
海界
天界
魔界
無界

每個世界有各自嘅神 人界的神就叫「人神」如此類推

原本各界互相獨立 各不干涉 只有神之間知道彼此存在 但係有一日 「邪惡的龍神」帶領「五龍將」打破結界 破壞其他世界
最終 「五龍將」背叛龍神 將龍神打敗
大戰後 各個世界都崩壞哂咁濟
唯一僅存落來嘅就係「人界」所以倖存落來嘅種族都移居人界

3. 盧迪依家身處嘅位置距離羅亞極遠 用現實來比喻就好似你突然由香港轉移到非洲 然後你只可以用腳行翻屋企

4. 原作中 艾麗絲瞓醒見到瑞傑路德嘅時候嚇到真係瀨尿

5. 關於斯佩路德族 有段好長嘅故事 我會開多層來講

6. 關於魔大陸 原作指 當地因為經常有魔力沉澱 所以幾乎寸草不生 而且經常出現大型魔物 對大部分種族來講都係危險之地

7. 盧迪用外套將魔杖前面嘅魔石包住 原因係呢舊魔石一睇就知好值錢 比人見到一個細路仔拎住咁值錢嘅嘢實會比人搶 所以決定要遮住佢 免生危險

8. 洛琪希嘅村落平時好安靜 因為個個都用心靈感應來對話 但係洛琪希天生用唔到心靈感應 大個覺得自己融入唔到村落 決定離家出走 做冒險者

9. 離開村落前 洛琪希父母送咗把短彎刀同一啲錢比盧迪佢哋旁身 據洛琪希父母所講 呢把刀明明冇乜保養過 但用咗幾十年都仲咁鋒利冇生銹

10. 最後一幕盧迪手上果堆「廢鐵」其實就係洛琪希父母送嘅錢

就係咁多先 聽日打翻斯佩路德族嘅故仔
老母好正
點解又係老母個個老母都咁正點搞
又借D意話師傅老
第九集劇情補充 無劇透安心享用

1. 自稱為「人神(hito kame )」果位神個特徵就係你冇辦法睇清楚佢個樣 每次想仔細睇清楚啲都會好似打咗格仔咁 就算真係望到佢個樣 一轉頭就會唔記得咗

2. 原作盧迪同人神嘅對話過程中 仲有段咁嘅對話
「關鍵時刻突然出現並且施與援手嘅人 一係就幕後黑手 一係就係RPG嘅終極大魔王 邊一邊都唔係好人」
然後拒絕人神嘅幫助
可能想慳時間所以剪咗呢段對話

3. 人神提及過「邪惡的龍神」呢個涉及世界嘅背景故事
相傳:古代有分七個世界 分別係:
人界
龍界
獸界
海界
天界
魔界
無界

每個世界有各自嘅神 人界的神就叫「人神」如此類推

原本各界互相獨立 各不干涉 只有神之間知道彼此存在 但係有一日 「邪惡的龍神」帶領「五龍將」打破結界 破壞其他世界
最終 「五龍將」背叛龍神 將龍神打敗
大戰後 各個世界都崩壞哂咁濟
唯一僅存落來嘅就係「人界」所以倖存落來嘅種族都移居人界

3. 盧迪依家身處嘅位置距離羅亞極遠 用現實來比喻就好似你突然由香港轉移到非洲 然後你只可以用腳行翻屋企

4. 原作中 艾麗絲瞓醒見到瑞傑路德嘅時候嚇到真係瀨尿

5. 關於斯佩路德族 有段好長嘅故事 我會開多層來講

6. 關於魔大陸 原作指 當地因為經常有魔力沉澱 所以幾乎寸草不生 而且經常出現大型魔物 對大部分種族來講都係危險之地

7. 盧迪用外套將魔杖前面嘅魔石包住 原因係呢舊魔石一睇就知好值錢 比人見到一個細路仔拎住咁值錢嘅嘢實會比人搶 所以決定要遮住佢 免生危險

8. 洛琪希嘅村落平時好安靜 因為個個都用心靈感應來對話 但係洛琪希天生用唔到心靈感應 大個覺得自己融入唔到村落 決定離家出走 做冒險者

9. 離開村落前 洛琪希父母送咗把短彎刀同一啲錢比盧迪佢哋旁身 據洛琪希父母所講 呢把刀明明冇乜保養過 但用咗幾十年都仲咁鋒利冇生銹

10. 最後一幕盧迪手上果堆「廢鐵」其實就係洛琪希父母送嘅錢

11. 聽到洛琪希同自己同年(前世34+盧迪10歲)的盧迪十分興奮

就係咁多先 聽日打翻斯佩路德族嘅故仔
雖然冇乜大影響,不過純粹提吓
人神應該係hito kami先啱
老母仲老喎成百歲
不過個樣唔似就得啦
係喎要重讀50音
學埋re0啲野走op又可以多幾分鐘睇
但體感得幾幾分鐘咁
其實你內心隱藏住鍾意人妻嘅性癖
都唔係隱藏啦
中世界個個咁早結婚生仔好多老豆老母20歲未夠 點會唔正魔族另計
唔知有冇記錯小說有話 老豆個外表仲細個roxy 而roxy係佢個族黎講外表算大個(算高大) 好似係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞