[1月高質異世界番] 〈已整合〉〔集中動畫討論po〕無職轉生~到了異世界就拿出真本事~〈6〉

1001 回覆
30 Like 4 Dislike
四大家族同國王咩關係?

你當仲係分封皇朝制度
四大家族呢種上級貴族允許有私兵
各自為政

有啲似以前中國古代嘅天子and諸侯

不過呢一度兩者嘅關係更密切 因為唔止四大家族要搶當家 王室都要搶國王 所以王室成員又要拉攏四大家族

之後動畫會講 到時再做詳細解釋同補充
四大家族同國王咩關係?
你當仲係分封皇朝制度
四大家族呢種上級貴族允許有私兵
各自為政

有啲似以前中國古代嘅天子and諸侯

不過呢一度兩者嘅關係更密切 因為唔止四大家族要搶當家 王室都要搶王位 所以王室成員又要拉攏四大家族

之後動畫會講 到時再做詳細解釋同補充

agger
特典唔知出齊未
Lm睇bd特典點揀好
真係好好睇
人物刻畫都冇咩地方可以話
不過有D雞蛋裡挑骨頭
一個長年比人欺凌足20年既人,係新世界可以咁有禮貌咁識做人...好似個反差都有d大
佢前世性格唔差
只係做左某啲決定先會俾人洽
小説多啲補充
https://shop.tsutaya.co.jp/dvd/product/4988104127945/
差佢張圖
如果土地問題無位掛掛布之後其實選擇唔多
根本垃圾職黎啦
對普通法師可能有用嘅
因為要詠唱 又要mp CD
射手放箭快

劍士一定係最屈職業
有鬥氣=護盾
有一閃單體技 有範圍技

其他職冇得打
btw有冇人覺得老母先係最正(同埋佢其實依家幾多歲
唔知呢個異世界的魔法同物理法則係點, 冇設定集劃界 (我知係作者故意留番個Black box等自己可以用"魔法"呢樣嘢搵位走). 呢度唔講龍老闆果種"神"等級, 神等級有機會可以隨意改變異世界規則=冇道理/規則講, 論外.

現實世界科學/科技, 結合異世界魔法, 會係好恐怖的組合 (夠應付可以改變世界法則外的對手).
Sor 唔小心撳錯負皮
出得太遲
好似生魯迪果陣17定18歲左右
依家應該差唔多30但望落仲係似廿頭
所以保羅先日砌夜砌
唔緊要
小説話保羅同塞妮絲每一次都黎幾劑
好好精力
我都記得有形容過保羅似鬼畜系gal主角
唔比塞妮絲抖
「我不行了~~
「依家先到主菜呢!

幸福賓周
動畫仲要搵cv配埋叫床聲

啱啱喺輕小說煲完家庭會議
塞妮絲真係好偉大
之前配過春藥之靈
大小姐
短短一章已經令佢個角色好立體
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞