我的英雄學院漫畫討論post (12)

1001 回覆
26 Like 4 Dislike
其實我覺得無個性會強個設定都幾格硬
不過算綠久係主角強係應份既
同埋都似係一早就諗好既
但係都係鍾意通形
反而我覺得未必一早諗好
因為佢本身都可以作廢久有隱藏個性呢條路可以行

突然好睇番好多
69個性解放
即係一百萬%變左真係一百萬%
睇嚟2,3代真係因為唔中意69而唔望佢
預期ge大愛但真係好有feel
可能兩條友都歧視毒撚

btw, 有人話第三代膊頭有類似飯田嘅排氣管, 個性唔通係加速?
估個兩代係afo時代全家俾人殺曬個種人
唔鐘意69咁大愛覺得英雄要殺曬啲罪犯先啱
69學埋加速飯田就真係0存在意義
加埋罸企, 搬張櫈過去坐嘛
佢洗鬼加速咩
本身佢識用的話都可以好似ofa 咁飛黎飛去
23整個高速回血同異常狀態解除 再加變大隻佬 即刻搞掂晒成件事
但係第七代傳比佢嗰陣時唔係仲係排骨仔嚟嘅咩
有飄浮
而家都冇乜
個講法係afo掛住細佬 而ofa有佢細佬嘅意識
我仲以為係am以前打敗過佢
想趁69未掌握好就拿拿聲搶左ofa
等以後冇人可以打敗佢
搞咁多野都係為左愚蠢的弟弟哦
Banjo reveals that AFO has tried and failed to take OFA twice; first with him and again with the 6th User.

In order for AFO to be able to take OFA, it needs a stronger will than the Vestiges, Shigaraki’s hatred could be the key to that.

上鬼佬網見有人翻譯(?)305內容,有提及過呢樣野

即係AFO可能同電影NINE一樣吸收唔到然後被彈開
之前Allmight講過ofa唔會被強行奪走,但可以強行賦予比人
可能同宿主意志有關
通型依加上唔到大台
都唔夠dps
NINE設定係最多九個個性
OFA太多 吸唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞