我的英雄學院漫畫討論post (12)

1001 回覆
26 Like 4 Dislike
終章得咁突然
有啲伏筆完全仲未收返
特別我英有臥底係咪當冇左件事
蜴蜥佬應該都係無得BUFF
有無可能會係我的英雄學院終章
然後開個新作品叫我的英雄生涯個類再畫落去

唔覺69短期內可以打得嬴afo
All might都要過美國幾年先有得打
不過啲伏線都可以收返嘅 一章又無規定幾多話
最多畫返百幾話點都收到
呢個作者唔似想畫落去, 畫到咁急...
明明d連載漫通常都係越畫越拖, 呢套掉轉越畫越急。
屌 班英雄安逸左咁撚耐宜家似受左極大教訓準備反cup,好撚期待黎緊既終章
最後鋪排到用敵聯盟同ofa壓倒性擊潰英雄社會,之前睇好似好悶作者畫到失控,但睇返306情況其實算係一個好好既鋪排去洗走班禮義廉恥既垃圾英雄,淨低堅持既都係真英雄,咁樣英雄殺手會唔會欣賞返呢班英雄做中立幫下綠谷
九成面壁其中一個既能力係身體健康7樣能力總唔會樣樣都主戰
咩野,煙係all might啊
個名叫煙嘅係6代
個舊好似黑霧嘅煙係all might
係兩個唔同嘅人嚟
最新一集講佢叫煙架?
305 第5頁
上面係咪有巴打完美估中左305內容
佢哋真係試69之後話不愧係被選中嘅人
頭兩個應該都係保命類能力多, 應該唔會主戰。
冇個係超回復既話69玩唔耐
但有超回復 之前個啲生死搏鬥 用盡100%既覺悟就變得好廉價 唔係咁希望有
所以話"無個性對one for all successor黎講係個優勢"
真係個及時既好消息黎
如果俾媒體查到原本繼承人係個更優秀既百萬, 實更加煩死69同all might
69宜家唔係"錯誤繼承", 係"被選中"
弔唔係殺左全家就想摧毀社會,
而係當見到冇人救佢,
認定社會已經唔係佢生存到既地方,
afo俾左佢一個歸所, 教到佢解放既方法

敵聯跟佢, 原先俾我感覺係因為冇地方去多過對佢忠心, 同埋因為佢係afo個養子
後黎my villain academia篇果段宣言
就打動到蜥蝪男, 蛋頭博士
呢part佢係有earned到
敵聯基本上係incels心理, 世上只有叢林法則, 真同善唔會並存
善人一定係假, 因為我冇感受過社會既善
臥底線應該仲係度
因為今話有畫返校長, 校長之前話估到同埋佢本身都知afo ofa啲內情
再畫應該唔會了, 佢講得叫海外英雄來, 應該都係群抽afo, 海外no.1能力可以作到幾誇都得
其實除咗卧底仲有咩伏筆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞