我的英雄學院漫畫討論post (12)

1001 回覆
26 Like 4 Dislike
之前睇到AB班互打訓練停左,之後一口氣追到而家
本來覺得廢久真係廢,仲要無主角味
一口氣睇到而家,想講一聲,勁久好型,已經有all might既背影係到
好似all might,想買佢既figure了
如果有一個畫面係可以比佢講番「もう大丈夫だ! なぜって? 私が来た!」咁就真係好完美

本身仲以為打死柄木果下已經諗住要完,仲想話仲有好多野值得講已又未講
最先都係葉隱要講,始終佢係透明,無人知佢做咩,而且前面既遍幅又無咁濟,無比佢發揮過
佢隱形既個性係全天候咁發動,佢做過啲咩都真係無人知
跟住就係校長,又係無表現過咁
呢個作者畫女真係正
係咁強調hatred
lm
直接叫綠谷做deku
有啲感動
條女幾好J
鳩估 瞄佢部手機唔係瞄佢 開技避反而可能射中
almight果邊係咪比人掉手榴彈(?)
應該係長狙到危機意識範圍以外

我覺得治崎會變第3勢力幫Deku果邊,但又唔會完全做朋友既勢力,只要治崎有返隻手就可以完全回復返哂所有野,最後目標:懷理
諗起治崎就慘
其實佢既理念祟高過死吊
佢都係想做一個無個性世界
個前會長重慘
由細睇到佢大點知俾佢搞到變植物人再成個會敗咗係佢手上
其實治崎一出度門係咩都唔理提老爸
佢應該想拎返對手醫返好老爸先
應該會會依呢個目的同deku 傾數俾懷理幫佢回復對手 如果治崎係幫下英雄呢邊會好撚吸引
只可講句治崎個理念比屌更有說服力
可惜劇情需要
咁個重點會變做deku肯唔肯俾佢幫英雄個邊
治崎係deku繼afo之後仇恨值最高嘅人 害死咗nighteye又搞過壞理 正常嚟講應該會想直接拉返佢入監獄
如果劇情係咁嘅話希望會寫多啲deku嘅諗法 而唔會因為劇情需要直接入隊
如果真係向呢個方向發展,通形個角色應該幾關鍵
呢啲位就是最撚正會好期待作者點寫,但寫得差大家又會屌出聲

樓上有巴都有提百萬應該好關鍵
懷理 治崎 百萬 綠谷
宜家會加埋個狙擊女唔知咩料,其實我唔記得佢係監獄第一次出現定舊角色黎?
唔係治崎掛, 條女咁講野應該係佢移走左條仔兩隻手
你指治崎果對手?對手係之前比中二病割走咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞