我的英雄學院漫畫討論post (12)

1001 回覆
26 Like 4 Dislike
未講原理
但google發勁 全部都係太極果d
力由地起 拳由心發
我估可能因為69身體能力太差太細粒,無可能好似allmight咁無損發揮100%ofa力量,所以俾個發勁佢,等佢可以唔使練到咁大隻,都可以安全出到接近100%嘅力量?

見到69個姿勢,唔知點解會諗起依幕
成件事即刻型撚咗
我諗起串勁
我都係跟上面加密
但就選擇幫afo
有啲奇怪
本來認為既英雄社會背道而馳,價值觀好大出入
唔想繼續做「被塑造出來的正義」既傀儡
而投靠afo
都唔make sense
佢唔認同英雄嘅所作所為
但佢點可能會認同afo
佢唔係唔認同英雄制度既假象咩
“唔係想泛民贏,只係要民建聯輸“
咁掛
癲過恐怖分子 只係唔想見到一個充滿假象既英雄社會 都冇理由走去支持一個大魔頭 恭喜堀越又創造出一個cls角色
其實佢大概比英雄殺手更嚴重
英雄殺手係局外見到英雄社會扭曲
而佢係局內
知道reset返英雄社會都好
人都係劣根性佔大多數

換句話說就要有人重蹈覆轍
要夾係灰色線入面
為左風光又和平既英雄體系
而要一邊瘋狂咁殺人 一邊又要扮自己係英雄

自己想做英雄一方
偏偏英雄一方命令佢做既所有野都係敵人既做法
反正都係做開敵人做既野
倒不如直接跟個最癲既
貫徹返自己 做人唔洗呃住自己無咁痛苦
但都係on9的, 你睇佢同小朋友握手個格都知
佢係覺得唔應該靠殺戮(或者乜原因都好), 咁都仲無理由係跟AFO
唔通跟咗就反而可以堂堂正正對啲小朋友微笑
佢似乎想要堂堂正正面對自己
多過要care其他人諗乜

亦係最尾果句
我滿手鮮血但係要我扮英雄陪你地辦出面世界一切如常

倒不如我跟AFO一條規矩 順我者生 逆我者亡 仲「透明」直接承認自己係滿手血黎維持世界「規律」

小朋友? Wfc
其實69直接用爆風攻擊都可以屈死條女啦
未睇新情報 但埋到身一用黑鞭已經贏左
開定新PO先
我的英雄學院漫畫討論post (13)
https://lih.kg/2558526
我的英雄學院漫畫討論post (13)
https://lih.kg/2558526
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞