6800XT/6900XT/3080/3090玩4K/5K/8K巴絲入嚟吹吓水#21

1001 回覆
10 Like 13 Dislike
thanks 不過勁卡價錢都好勁
唔介意炒價一早加價1, 2千買咗平版3080
而家PS5, GPU都買唔到, 算係上天啟示叫我俾心機work/study
ps5 好似炒得冇咁勁
maybe

btw 計MSRP 3080 C/P 值竟然仲高過3070, 所以發佈會之後我都計晒數要入手呢張. 可以係1070 升級
家下我CPU / MoBo / RAM / SSD 升晒係GPU 未升級, 再睇埋上面techspot review 屌佢我就算1070 升級做勁好多既5700XT / 2070粒CPU 仲係勝任有餘

可能再等等Ampere VRAM 升級版算, 但除咗evga 仲有乜channel 可以留意
想問下 2080ti 9900k 夠唔夠推 1080p 240 4k 60hz 2隻mon?
想問下 displayport 1.4 8米長。會唔會出唔到4k 60hz. 如果會應該用咩黎做替代?
估唔到萬年前既asus x299都有新bios可以著SAM(resizable bar)
暫時打COD, 感覺多左3-5% fps左右
我x299重未更新過bios
飛馬藍寶6900X賣萬七
呢個時勢唔貴
依家3070齋咭/砌機要大約幾多
有張3090fe用咗兩三個月想放
而家賣到咩價位?
你就好啦有公版,我放左張非公3080,$15000, 3-4日

3090算力唔多3080好多,放20000試下
驚少又卡價高
2077同WD都唔算十分受歡迎
好多人都想放
隨時過多排買番仲賺一萬幾千
Send左e喵問,ek話 xtreme個water block 應該4月中會開始pre-order
nitro?
而家紅石ek水冷仲平仲易買
等緊tuf 3080oc resizable bar vBIOS update
幾時先會有
分體水卡,原價礦工都唔會要
隔離水雕一9樣
AMD ray tracing “大作” Dirt 5

amd戰未來
聽到2077
同兩部console同架構
仲唔屈你機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞