6800XT/6900XT/3080/3090玩4K/5K/8K巴絲入嚟吹吓水#21

1001 回覆
10 Like 13 Dislike
咁我都要有laptop 用嘛

雖然我有部GT75

加油啊
唔搞喇,你呃人

裝完個GE76 vbios幾乎炒機

我水貨機嚟唔搏喇屌你
YOLO
事緣上次5950x換機箱,諗住襯換箱加返條wd black 1tb喺底板下面,點知買完返嚟,換完機箱先發覺有隻MX500 2TB 全新未用但甩咗線同唔記得咗

依家移植去GE66就完美,慳返千幾銀

5950X + ROG 3090 OC White + AX1000,係咪用返原裝 BIOS 算
我廢,ok?

有咩要寄返美國好煩
你有冇去nvidia control panel整番高效能個啲野呀
你令我諗起有次win更新完,個電源mode 自己轉左省電mode, 搞到部機慢到仆街。 唔知上面係咪都係咁
想請教如果美馬/其他網買display card
可以直送香港? 定一定要經集運?
原裝bios已經好似上到450w
我就快跟你改名
想問下我用2080ti+i9 9900k
玩csgo 全low setting 得110-300 fps 同apex 都係得1一xx-2xx fps
上youtube睇同spec同setting 高我好多fps

跟住仲有一個奇怪問題係
我用左ddu 清左個driver之後
重開機果陣就開msi afterburner出黎睇
見住佢由無driver 跟住黑一黑mon完變到456.71版本driver

跟住再去玩csgo 同apex 係有番2080ti應有既fps
之後第二日 啲fps又變番低 唔正常
之後再正常咁裝最新driver都係唔正常既fps
究竟咩事
打算重裝window

呢個唔係正常咩 正常會自動裝driver
ACV:

4K Ultra,without motion blur, AA low

laptop 我覺得非常好了

返屋企開部GT75 2080 試下先
480W
屌,GT75 2080 大部咁多,但廢咁多:

估唔到3080 130w 都輕鬆屌死2080 180w

相差20%
輕鬆啊 之前又話唔買
無錢嘛

賣咗一個月屎忽先剛夠錢買
4k 144Mon有咩好介紹
PG27UQ
今次真係見抵先買

機$21000
運費$240
回收朋友隻portable 4K mon $1250
WD Black nvme 1TB $0 (拆大機)

呢個時勢GPU 咁貴,$22500 真係超值價

你諗下我買Area 51M $33000
部GT75 當年如果正價入要$42000
但條邊好粗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞