連尼住肯搞五毛未?屌你老母,淨係諗賺廣告錢(3)

511 回覆
67 Like 49 Dislike
因為(2) 完post, 小弟代為開(3)
copy from 代他們走下去 #263648
https://lih.kg/2410106

連尼住,你一直唔肯認真處理五毛問題,令好多會員不齒。

連尼住,唔好再逃避,正面處理五毛問題。

連尼住,以下綜合會員提出處理五毛既不同方案,各有優劣,不能盡錄。認真考慮係咪要多管齊下:
(1) 增加人手BAN五毛,加快禁五毛的效率;
(2) 成立連仔標籤制度,將懷疑五毛加上標籤,好似P牌咁。所有會員都睇到標籤;
(3) 成立會員使用既標籤制度,將懷疑五毛加上標籤,該會員可以自己睇到或追蹤佢既會員都可以睇到;
(4) 五毛短暫至長期限制留言日數;
(5) 五毛短暫至長期限制每日出新PO次數;
(6) 五毛短暫至長期限制每日回PO次數;
(7) 五毛短暫至長期限制推PO力度;
(8) 負皮太多導致限制留言日數、每天出PO次數、推PO力度基制;
(9) 提高每個會員封鎖名單既人數;
(10) 認真審批每個由P牌升級為正式會員既成員,避免五毛繼續滲入。

不同方案,可以試行一段時間、再檢討成效。BAN五毛唔好諗住一招可以搞掂。樣樣都試下。

記住,百屌成材。屌你係為你個論壇好。唔想有質素會員不斷流失,必須正視五毛問題。

FAQ常見問題:
Q1. 基於言論自由,應唔應該BAN五毛?
A1. 言論自由權利,僅賦予支持自由民主之士。對於支持極權、一言堂意識形態者,無資格享有言論自由。言論自由有違極權的意識形態,應該送五毛一程。五毛可以選舉去支那WEIBO、WECHAT留言,而非連登。

另外P牌從來只能一日一PO、推唔到PO。點解接受到P牌有言論限制既不公,而接受唔到禁五毛? 提提大家,毋忘P牌制度既初心。

Q2. 點定義五毛?

A2. 好多法律詞彙都沒有定義。決定權應交返比連尼住,以連仔決定邊個係五毛、同埋是否禁止佢哋。連尼住一直有(好慢hea住)BAN五毛,其他用戶亦一直有出PO提醒連尼住邊個係五毛。問題癥結,不在於邊個係五毛。問題重點,係禁五毛制度模糊,同時連尼住做嘢極慢,才是問題所在。

其他舊PO:
連仔肯搞五毛未?屌你老母,淨係諗賺廣告錢(1)
https://lih.kg/2398787
你又轉移視線去我身上, 話"斤斤計較"
我而家係話緊你雙重標準

如果對住幸福繽州, 你可以話"我都無加入佢哋之間嘅討論,拉我落水做咩"的話, 咁同樣 黃世澤有無問題, 我一樣可以"我都無加入佢哋之間嘅討論,拉我落水做咩". 但你就要人喺咁嘅情況之下(https://lih.kg/stskACX) "一齊加入指責佢",

但同時幸福繽州喺度引戰, 你又唔"一齊加入指責佢", 你已經係雙重標準
兩件事不能相提並論

世澤單嘢係拉咗好多巴打手足落水屈哂人做五毛
要求增援共同譴責係應有之舉
作為自己人幫返自己人有咩錯誤之處?
除非你否定入 list 嘅人
唔認佢哋做同路人就另作別論

而幸福單嘢只係個別人士之間嘅罵戰
呢啲罵戰拉其他人落水對討論上有咩幫助?

兩件事根本就係類同事年
有人覺得黃世澤"拉咗好多巴打手足落水屈哂人做五毛"
同時本post 係有人"覺得呢個forum 5毛問題嚴重"
兩者都係影響本forum 會員嘅事嚟
所以
幸福繽州喺度引戰, 你又唔"一齊加入指責佢", 你已經係雙重標準
幸福你唔好再入嚟引戰啦

指責完

我只係順下佢意唔好怪我

我身不由己
我無爬文加上唔想理個別人士之間嘅罵戰

根本無辦法可以跟從自己意志指責佢引戰

如果堅持要逼我指責嘅

咁我而家做咗啦
你有權唔想理.
但你同時又要人理的話, 你就係雙重標準囉

人哋同時有權唔想理, 或根本跟唔到件事.
我無特別話幫邊個
你又幾時見到我幫「魯柒」?
我根本唔識佢
你認定幸福係魯柒
對我嚟講根本唔會有咩感受或反感或另有看法
我都係當佢係普通會員看待
唔係我想同嗰件事相提並論

我係唔滿意power_off 喺度雙重標準
佢就可以企出面食花生, 人哋就唔得
你都有權唔理同完全唔入關於世澤五毛 list 嘅 post
咁就無人知你點睇

可惜你入咗去但又唔會出聲指責

立場上好易令人誤會
我入去係因為喺第二個post 你喺黃世澤事年個post 度, 話加交加街入on9 list, 我先入去. 如果你唔話加交加街入on9 list, 我根本唔會入去.

但你又想有權唔想理.
但你同時又要人理的話, 你就係雙重標準囉
椰子手足被屈成五毛嚟侮辱
你仲想食花生做港豬

明明就兩件事
係你不願面對
sorry get 錯
港豬? 你呢啲就係真玩標籤

咩事件都好, 你無理由你自己就可以企埋一邊唔想理. 但又要求其他人一定要理某啲事. 你咁做已經係雙重標準
咁我而家咪理咗仲幫你指責埋幸福巴
都唔收貨你控制慾都幾高下
又玩標籤話人"控制慾都幾高下"

你仲有未承認你"係都要人出聲"呢吓有問題呢
證明你對椰子手足入五毛 list 一啲感覺都無至可以咁講嘢

你在意點會死都將其他嘢拉埋嚟講合理化自己嘅不作為
痴線一言堂到
連登有話自己黃咩
唔同政見都要bam
建議開個顏色台比cctoy手足
利申黃
得寸進尺志在打壓指責你嘅人
好惡巧京京
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞