連尼住肯搞五毛未?屌你老母,淨係諗賺廣告錢(3)

511 回覆
67 Like 49 Dislike
話人"得寸進尺志在打壓指責你嘅人"
即係又再用打稻草人去詭辯啦

你有雙重標準, 就係人都可以指出, 但你就因而無中生有曲解做"志在打壓指責你嘅人"
幸福繽州 呢單嘢都唔係政見問題
係疑似已封鎖會員重返連登
老老實實,19 年 612 之後連登轉灰色 icon

仲有 連登 做左唔少野支持抗爭者,所以一定係黃

但E家連仔突然無左動力,我覺得有D奇怪
貼埋過黎,歡迎會員代他們走下去aka柒頭繼續討論

[你認為連登好完美?好辛苦所以唔使改善?]

你呢個叫破壞唔係改善

[會員要點付出?縱容五毛?]

講得好,會員唔使付出所以佢冇權ban人,改討論區structure ,管理員付出資源承擔風險所以佢有權,咁點解你覺得會員有權干預討論區營運?只講權利唔講義務?點解唔撐你呢套=縱容五毛?你係真理?

[高登用咗邊一套方案你都未講得掂喎。同埋根據你嘅邏輯,即係中國行唔到民主,咁所以英美都唔應該行民主?]

留意到你開始想扭曲,我清楚講多次咪又屈我冇講

真正用左你個套黎管理討論區既係膠登,佢地叫掟石,比會員投票黎決定ban唔ban一個會員

至於高登同你個方式相似之處在於標籤,有上2016年既高登時事台自然知咩事,你扮唔知/真唔知我都冇義務為你搵舊post

無論高登膠登,呢啲方式都令到討論風氣變差,淪為批鬥區,一啲唔應該有ban人權力既人掌握權力,一早已講左,係你扮睇唔到

[講咗咁耐其實你都講唔到呢啲方案有咩問題。而且禁五毛,本來就係版規。]

[五毛係連登收入?點解禁五毛會影響收入?]

連狗而家既ban五毛準則,係要留意到有大量用相近email註冊既account,或者利用漏洞大量註冊account,即係所謂集團式打手,呢種ban五毛方法合理,而且不嬲都唔應該有分身acc,呢啲都需要access睇到會員個人資料既管理員先做得到,普通會員做唔到

你既標籤方式係,只要見到某啲會員講既野唔岩聽,你就可以用標籤功能去將佢打成五毛;如果呢個功能只有該會員睇到,咁本身封鎖功能已經可以睇到原因,多此一舉,如果標籤完個個都睇到,咁就係膠登既前車之鑑。而鑑於時事台會員判斷能力偏低,羊群心理極度嚴重,呢種功能十分危險,會破壞討論區風氣。

所以,並非禁五毛影響收入,而係用呢種方法禁五毛製造出黎既風氣會令人流失,進而影響收入。

[連登一向有禁五毛版規。係咪連而家禁五毛嘅政策,你都想推翻?]

以上已解釋問題不在禁五毛,而係用你呢種弱智方式禁五毛好心做壞事,不贅。

[唔係五毛你驚咩?]

如上所述,呢種弱智方式根本係亂點鴛鴦,以閣下為代表既CC台精英判斷力低下,極可能有殺錯冇放過,你既口吻同港共推國安法個時一樣,一句講哂:都廢事比

[我咪問你點樣行唔通囉。你又解釋唔到。淨係話行唔通]

已第n次解釋點解唔通,而閣下亦再次迴避點解唔支持你方案=撐五毛既質問

閣下係討論中多次使用幼稚低質既討論方式,正正佐證我對cc台精英獲得標籤權力後既憂慮

當然我相信連狗唔會蠢到聽你支笛,你厚面皮繼續推3456789個post都最多成為笑談而已
我唔了解成件事係點所以我都無意介入你地討論
連仔,已封鎖會員魯班七嘅又返嚟啦,今次第幾次呀?
https://lih.kg/stCePgX
咁都唔明係你問題

因為佢同時仲有"自己企埋一邊"就得, 人哋就唔得
乜佢有講到自己錯咩?

連仔,已封鎖會員魯班七嘅又返嚟啦,今次第幾次呀?
https://lih.kg/stCePgX
你要話人屈毛, 首先你就要畀出理據去指出有人話你係5毛. 但你無
扣帽子,又名貼標籤、咒罵法、鬥臭法、井裏下毒(英語:Poisoning the Well),是一種非常常見的政治宣傳與修辭手法,也是一種典型的人身攻擊,讓閱聽人在還無法深入了解、思考之前,就率先被某人身上負面的標籤所影響,使閱聽人對其事有種「先入為主」的負面認知與不良的刻板印象。
廣義的人身攻擊(personal attack; name-calling)指在溝通對話時,攻擊、批評對方個人因素相關之斷言或質疑;如人格、動機、態度、地位、階級或處境等。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞