《Apex Legend》討論區 #24

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
最主要係驚試練同market d人過黎偷襲啫
始終辛烷比較自私
仲有治水廠
覺得肥佬係新圖同世界邊緣勁d
但係其餘四隻就算係KC都無得同佢鬥
招q自私啫
大技buff完之後jumpad全隊進攻走佬都係快到癲
黃雀人/俾人黃雀走佬都係超有用
我都睇左呢條片
我又唔係盪失路 應該係搵唔到槍線
有好多兩層樓高嘅牆 唔高但係爬唔上去
又有好多掩體
pick肥佬唔可以同時再pick天際線同octane
呢個圖真係一定要玩插圈戰術
成個場狂跑咪可以唔插囉
不過我無試過
因為我係狗MAIN
呢啲細節位就靠玩得多
如果你記得可以講下大概邊度
呢度好多DAY1 就玩緊應該答到你
鑽探平台 沼澤 水力壩同驅逐站
頭兩圈拎左兩三個頭就可以插圈霸靚位
我反而好鍾意企圈邊
因為我對自己進攻既信心>防守
其實跳試練隔離有三間屋一架飛機個細地方幾正
極速執完野過隔離黃雀
唉 早知唔換惡靈嘅傳家寶 換狗好過
我覺得係心態問題對住傻仔要沉住氣保障自己 有時好彩食返鋪大
最主要唔怕悶 我真係寧願ng算 睇shiv玩就知 自己冇料殺上去 比你龜到上鑽又係守門員仲冇癮攞完獎勵又係打ng先開心
換左狗
本身有機械人同惡靈宜家都好少玩了
要龜唔代表你無料
係因為無夾到既fd一齊三排啫
呢版惡靈真係唔掂 好多人都轉哂去玩Horizon 惡靈個hitbox加埋招被動
有octane 跳個jumpad方便又快捷
仲等你開洞咩
真係 圈外又唔會消失
其實單純靠龜上鑽
難過你真係基本概念+槍法身位好
所以我鍾意企圈邊卡位
直接硬食對方又三個頭
重點唔係由頭龜到尾
係不斷黃雀人拎左一定頭數先開始龜
無知一問 steam點樣可以轉到服輸技術認命
輸外掛同大陸仔真係嬲到爆
我上鑽個場拎左三個頭就由水壩ROTATE去窂籠3rd左一隊追到去大斜坡
有人想黎3rd我地靠申烷閃左去火炮司令塔同森林中間
其實後面火炮高位同森林對面屋位打到嘭嘭聲
我理都廢事,淨係睇下邊個位有人就算
到有一隊係正我地隔離
打到逼佢地去屋個邊等死
到個圈收到無屋我地先強攻過去(得番一隻)
另一隊火炮高位收圈落去埋左牆邊(近中繼站)
我地又係食花生抽下水
等有死傷先衝埋去順便拎埋最後一個高位
個陣已經睇晒成個場
最後剩低個兩隊仲打緊
想開大ALL IN,點知佢地攬炒
埋單7殺1500DMG,TEAM KILL17
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞