《Apex Legend》討論區 #24

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
想請問discord 入咗房 之後點喺apex 加fd
我反而驚無target打多啲
啱啱街場撞到2個幾好 一齊打左幾場
Push 又好 係角落等人打完先都好
最尾個round 前又叫執多啲nades 都好
一定會講/message
玩咁耐 第一次玩到咁爽咁有組織

平時個啲真係多數送頭
琴晚打玻服撞到2個泰仔都幾好人
佢兩個開mic up泰文唔知up乜
不過我打英文佢地會應我
話爭d咩想執又會ping俾我
不過最後爭少少食雞
我覺得呢個係一部份 FPS 經驗玩家的壞習慣,其實你見佢地係射得中/準,但又成日做埋 d on 9 野送頭。

玩短 time to kill 的 shooter 勁起上黎可以靠速度 1 vs n。事實上 Apex 個 time to kill 都算幾長,唔係咁容易可以 one shot / one clip 對手,更何況每次基本上你預左要打3個人。gun fight 同 reload 之間揾掩體走位好重要,呢點係短 time to kill 的 shooter 相對唔重要,有部份玩家完全冇呢個 mindset
其實冇咁複雜
只係d撚樣以為自己shiv一尻沖埋去人堆到 死就走場剩係為自己爽 唔撚理隊友體驗
ping個點睇隊友回唔回應都唔識
喱d情況當打少個好過 一齊沖輸左都條氣順d
其實都係同一個道理

D柒頭自以為自己好勁,以為自己可以學足神人打法。TTK短咪久唔久俾佢地撞手神得手一次自high一次咁囉,但係TTK長就十年唔逢一潤。

遊戲開發人員終於針對此事進行回應並且提供補償,據稱只有在2/10那天拿到活動傳家寶碎片的人才會被重置保底,目前正在將受影響的人的傳家寶碎片補回去,並且再額外補償受影響的人5包apex pack

https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bsn=36072&snA=7044&bpage=1&ltype=

之前仲死口唔認
想問下巴西credit card要嗰個cpr點解決?
有冇人一齊玩?
應該有白金實力
一日就金1升到白金2之後就白金2/3上落咁卡分
用開revenant
同意
Apex有甲有技又郁得快係難kill啲
有時會覺得打殘左rush埋好易贏
但就係咁翻艇
而家隻GAME多唔多hacker?

同埋想知有無隔離班支那掛狗
係日本ser 排到兩隻韓狗 係咁打韓文 一個行東一個行北 東個個死完救完到北個個死 救完又到東個個死 又話韓狗打機好撚勁既
好撚多 日服少d
pro player好撚勁
唔代表所有人都好勁
有冇巴打一齊銀牌爬rank 場均400 KDA 1.26
啱啱追post想問係咪有dc群
都係睇距離同環境
太遠你去得人地都叉好
日本仔多數肯跟你ping行
其他無開mic難夾d
簡單來說,如果你是在 2/11 (四) 早上七點(台灣時間)前完成這次活動的蒐集,
並打開活動給的傳家寶碎片箱,就會被重置傳家寶的計數器。

方案一:
開啟之後雖然歸零,按原本數量計上你多抽普通箱已達 500 者,
就給予你一個傳家寶碎片箱+5 普通箱作為補償

方案二:
如果你開啟之後雖然歸零,按原本數量計多抽普通箱仍未滿 500 者,
則是補償 5 箱普通箱

https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bsn=36072&snA=7111&bpage=1&ltype=

好心出個record mark低開過幾多箱
垃圾SER又成場變左慢動作
有.
+id:九月-0-
加左
psn買apex coin 最平係咩國家 我見個個國家都好似差唔多
無啦啦多咗5個箱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞