《Apex Legend》討論區 #24

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
剛玩兩個月
今日無左200分
離開得守門員都有啲基本概念
所以我成日話上到白金3既人就離鑽不遠
https://youtu.be/ApUSi4jJ1DM
兩個月白金都唔簡單
基本槍法一定無問題
盪失路可以睇下呢段片
有個基本地圖概念
單排真係永遠諗住自己就ok 不過前一季排白4撞到唔少pred 打得勁爽差d上白3果陣冇打 不過我覺得上左白金4已經少左唔少on9仔
你認真?
尋日到今日排完白金4>3>2>3咁樣
呢個圖覺得幾勁既三排組合:
octane 亡靈 狗 - 可以主動d用亡靈招大撩交打,如果全隊好快俾對面打返返黎就唔好硬推,對面槍硬
建議跳電容器 多差大技位

octane 韓仔 毒佬 - 龜狗組合 韓仔輕鬆插圈third party 可攻可守
認真
S3 P4
S4 P4
S5 P1/D4
我係S5一離開左白金4開始就無再跌番過落去
S5 FAIL 左係因為本身遲左開季
S7/8其實我用左十日左右就升鑽
金以下=歡樂場
白金四=樽頸位
白金三至鑽石=彿系爬,時候到就會鑽
穩打穩紥既話我會建議
肥仔+申烷/天際線+狗/毒
不過其實呢五個鳩組都勁
Top meta
依家坡服生態kc最好跳係右下角個位
最難頂係挽救同火炮上面個新地方
電容器同實驗室都少左好多人跳
火炮上面新地方高低差係好難打
搶到架爛船幾乎係贏梗 下面D資源分得太散同埋經常都唔會肥過架爛船上面
就算爛船上面開完戰 下面想去3rd party有時都唔夠資源
挽救真係好撚垃圾⋯野又少
又要同市場打
新點真係跳既話建議跳觀瀾湖
墮機唔跳高位=等仆街
s1之後就冇玩
係r6玩到悶s7下半季回鍋就玩到停唔到
上季去到白4就上唔到唔想今季都係得白金
狗其實必需咁濟 因為要插圈+scan防黃雀
天際線有d蝦人玩
呢排同fd雙排都係落右邊 嗰邊relatively真係少人跳d 又算肥 打得幾順
可惜打單排又跌返落去白金4做守門員
其實真係基本觀念一build up好就離鑽唔遠
俾啲自信
我呢啲廢渣都鑽
(500/1.0)
爛船上面各一隊互片
然後俾下面果隊黃雀
挽救幾好喎通常都係得自己一隊個點都係中等肥
又可以上飛船因為冇乜人會直接跳船
俾人攻都叫做有氣球可以走又有高位
天際線係 FOR 上高位
如果單純論META強度
S+ 肥仔
S 狗
S- 申烷/天際線
A+ 毒佬
右邊即係咩點
主要係佢發展能力太低
俾市場圍住
如果市場個隊知有人跳挽救一定會過黎試你
到時你只可以跳船
但架船⋯⋯仲撚垃圾屌佢老味
到出番黎市場班人又會再過番黎
(我未計你落地如果要打就仆街了)
唔龜+槍硬其實天際線 octane 狗 好勁 移動力SS
講到體驗最差一定係以前we個場 想入圈比3枝電能 g7射
但最強依然係個跑得慢又大份既死肥佬
我覺得horizon都係要佢空中被動同招大
octane上高位同horizon差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞