《Apex Legend》討論區 #24

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
好撚勁 我最高都係3000頭 但個陣已經覺得自己由頭打到尾
LOU 咪贏左第一囉今日
你睇下liquidpedia,佢冇份打架
我睇直播有既
因為佢唔係CLG TEAM...佢只不過係替工黎..佢頂左POWPOW個位
我睇上季次有寫明係standin,今次冇寫,我又冇睇直播
屌你老母LAG撚到傻
反而NRG竟然勁咗
我都唔係好識點教人 不過我覺得揀槍方邊用死噴火槍/平行/301加把狗散夠晒打白金場 當然槍法最重要(好撚廢話)同埋我只用三倍鏡
識個fd話唔識用三倍鏡 死都要1倍 中遠距離比人打靶咁打
玩邊隻角色多
主用天際線 冇就惡靈
屌你老母王者峽谷執撚咗佢啦 根本一開波完全唔打得交 秒完一隊就比第二隊執咗 咁細個圖點玩
個ser突然唔玩我一日就爬左上鑽
仲要kill leader 食雞
下半季可以悠閒玩
同意 正一垃圾圖黎
連啲pro都話要刪 知咩事啦
葡萄 依家單排白金
廢鑽黎,一打三排我就現形
巴打 想請問打上鑽有冇咩心得?
發覺上左白金場 啲毒佬唔見曬本來白金之前都係拎毒佬守
好多毒佬喎
毒佬一樣係好多
肥陀>>天際線=申烷>狗仔=毒

練死兩支槍,唔駛理隊友配置,永遠用死佢
日子耐左你會準好多,AR/LMG 最好用死一支鏡添
直至你有多一支槍有信心可以做士啤先再諗駛唔駛同隊友爭彈藥
任何時間都應該鳩ping 裝備,單排你永遠唔知隊友狀態有幾好/差
除非真係無人跳,唔好跳新開個兩個點
太多人,有福你未必有命享
前兩圈搶分,有時甚至可以考慮去大斜坡打大亂鬥
之後要all in 先諗定有人3rd party點算
rotation 由下一圈開出黎就要即刻揀
毒佬可以優先考慮守房,但唔好掛住守就不問世事
多啲上屋頂望下咩環境。刷甲/抽水之餘記得換彈個陣望下背脊
而家有天際線同申烷一齊surprise,唔好咁老定無人偷背/低打高
尾圈我被毒佬玩死太多次,但個圈其實收得好慢
你個大極度重要⋯⋯同埋毒佬個隊一定被人集火
到時唔係你想,而係你真係只可以等到收圈一刻先開門

其他基本概念例如拉槍線,打完第一時間補甲>炸彈>補品>子彈呢啲
都要熟。唔好on99三個一齊企同一個cover
俾人3rd件甲跌grade都要執左先,佢地唔會仲等你五秒咁好人
可能我福大命大 五場都無
慢慢消化下先
有冇人東京ser好lag
真係 最好玩係個新圖 峽谷真係唔識玩 打完一隊 又係咁黎 出都出唔到去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞