[多圖]Skymart員工賣淘寶貨呃無知妹豬錢

1001 回覆
366 Like 15 Dislike
我個件係寫made in Korea 同埋佢地大部份都係咁寫 我自己就冇見過係寫made in China 就算冇講明唔係全部係made in Korea 但大陸做又加made in Korea tag咪一樣仆街
韓國野不嬲都質素差架啦
所以建議都係買番啲大牌子算啦
利申:之前係佢地度買過頂燈芯絨漁夫帽係標made in china
所以我諗大陸做既佢地都係標made in china
有一樣係寫China 唔代表佢其他野冇假tag 人地話佢淘寶扮韓國係有晒cap圖 請唔好亂帶風向 攞證據出嚟再講
咁就上面tg理解 佢拎左製造權 咪名正言順係大陸做囉
咁佢事實又真係有product係標明made in china
你最多話佢扮韓牌啫(但嚴格黎講佢又真係韓牌)佢都係想咁啫,唔係點解佢要買製造權?
而爆料人又話 事實上佢地又真係有同韓國入貨 ,咁你又有無證明佢從來都無同韓國入貨?

利申絕非打手帶風向
覆埋依句我唔再覆啦
佢自己設計攞上大陸整最多都係話佢Made in China用大陸野
但宜家佢比人踢爆係淘寶睇啱款就叫間鋪釘個tag上去,佢呃人買嘅係一件釘咗自己local嘅淘寶衫
宜個先係重點
所謂製造權 就係比佢係淘寶入貨 然後再淘寶上tag 到最後就掛名”韓牌”賣比啲客?

跟本成件事諗下都唔合邏輯 而到底係咪真係有BOOM呢個牌子 係咪真係有”韓國嗰邊” 定係成件事都係虛構 店主/佢地嘅人係到自圓其說 我地都不得而知

而家見到嘅確實證據就係
skymart係淘寶低價買入貨 再淘寶上made in korea tag
誤導消費者啲貨係韓國製

淨係呢樣已經係非常唔道德
希望大家唔好比人帶到風向

如果要幫店主/其他人要澄清 請提出證據
直接放喺新嗰個post嗰度啦,我已經開咗2
多圖]Skymart員工賣淘寶貨呃無知妹豬錢 2
https://lih.kg/2481429
係韓國讀緊書既人嚟解答你
係要凌晨去東大門同啲舖傾
乜都唔識去問佢地係唔會理你
所以大部分咩少量入貨嗰啲都唔係真係韓國入貨lol
除非韓網代購啦
佢讀過奶共培僑中學
幫推!
Push
難怪點搵都搵唔到BOOM啦 好在不嬲都有買開 真 韓國衫 連韓國官網都無嘅所謂韓國牌子BOOM 本來以為佢係代購 點知係自家出品設計嘅偽韓國嘢淘寶貨 得啦可以即刻unfollow 唔洗再追蹤
我一直都以為係佢地啲乜自家制牌子 未聽過 又柒 乜款都加個核突BOOM logo咁
再推 唔好沉
佢iG Icon 都係啲大陸懶有feel相
之前有朋友喺Skymart買過手錶 壞咗拎去維修
點知維修中心話隻錶係假 叫佢返去Skymart退錢
一上到去佢地觀塘店即刻勁順攤退
係咪報得海關⋯⋯
真係想告佢哋
今日喺旺角嗰頭,屎忽痕去左旺角嗰間分店,見到每件champion tee嘅刺繡logo都唔一樣
仲見到啲無知妹豬拎住件boom走圍走似係想買咁
其實之前有咁多爆料人/前員工 (仲有嗰啲開tg group組資料嘅)而家消失晒?仲唔開post我極懷疑有啲人係鬼 入post拉風向
又話有2
有2但只係repost啲嘢
2021仲人會喺ig買嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞