[多圖]Skymart員工賣淘寶貨呃無知妹豬錢

1001 回覆
366 Like 15 Dislike
俾啲時間樓豬
樓豬最緊要平安
有絲打定唔知巴打開埋tg收集爆料㗎啦
不過佢要時間整合 好似係驚犯唔知咩法例要遮好啲資料
大家耐心等嗰位ching開新post啦
一次過爆反應會大過續啲續啲爆
好好好 我慢慢等忍唔住都繼續忍
G持 alexiar都會繼續追擊
因為我本身嘅目的只係追擊alexiar賣淘寶衫
Skymart 嘅爆料我知得唔多
希望有心人可以整合多啲證據開新po
大家比個位留link
化妝都遮唔到佢個豬鼻
[多圖]Skymart員工賣淘寶貨呃無知妹豬錢 2
https://lih.kg/2481429

我幫手開左2
大家可以推住先
想知serco係咪都係咁
又係賣得勁貴
push
推新post
已經將大部份資料整合左擺咗喺最頂,如果有咩其他資料大家可以再加
關serco 咩事
食水深
Push
咁撚仆街 追擊死佢
等我update下大家先

點解一直都無更新
因為有啲位搞到我好混亂
同時又驚有啲法律問題
因為之前comment爆料個人
tg我講既野有啲不盡不實咁...

我都俾佢搞到好混亂
雖然我好憎依間shop 但我都會有個句講個句

不過都有唔少野可以同大家分享
以下少少整合
第一:炒人又唔同人講
唔少前員工,包括我自己,都係番左一排,無啦啦就唔編你更,但又唔同你講,好似我咁,就白白呆等左一個月,無收入,又唔知搵唔搵過份工好

第二:逼員工去賣啲滯銷左既野
有啲貨無人買,又或者過左季,因為淨得多,就係咁要sales去sell客買,熱到人人都著短袖時都仲要人買長袖,點賣呀?完全唔符合邏輯

第三:policy唔統一
兩個店主,一個話A,一個就話B,跟得A又俾B黑面,跟得B又俾A黑面,根本無標準答案,玩鳩人咩?

第四:成日搬搬枱枱
初頭番工講就講好左係做咩做咩,但只要你係男仔,就會要求你搬搬枱枱,又話要拆卡板,又要搬啲好重既貨,要人搬搬枱枱好心就請姑喱啦。

第五:同工不同酬
人手分配極差,大家個post係一樣,做既野一樣,但人工待遇就唔一樣,假期又唔同,雙糧個啲又係唔同,連工時都唔同,公平咩?

其實仲有既,不過依排有功課要趕,其他暫時仲整合到有幾個parttime員工爆料被女店主西面同不公平對待,詳細detail等我搞清楚再開post 2講
即係點 真係有boom呢個牌子?
假設就算有 件衫唔係made in Korea 只係個tag係 咁boom呢個牌子仲比skymart 攞去大陸廠整 整完上tag當韓國貨 咁呢個牌子同skymart 一樣咁仆街
唔理係咪真係當中有啲係韓國貨 只要你有一件係made in China 扮made in Korea 呢間鋪/牌子已經係好唔道德
Btw 之前買左件連身裙 寫made in Korea 但洗完縮水短撚左本身算少高著上身已經唔長仲要縮水短左,依家比我放左一邊冇撚著過 成200幾我屌,連GU買嘅寫住made in China 都冇縮過水,我自己都偏向覺得佢啲衫係唔尋常,當時仲心諗件衫明明係韓國嘢點解會縮水。
P.s 縮水衫遇過第一係旺中,葵廣嗰啲淘寶衫,第二就係skymart 暫時少brand H&M GU呢啲未遇過
咁唔怪得上次去佢門市睇
有啲就標made in korea 有啲就標made in china
應該係made in korea既就係韓國入貨
然後made in china既就係佢地拎左製造權去做
其實睇真啲佢地又無講過全部都made in korea既 佢地一直都只係話韓牌 我見佢地有啲衫都係標made in china
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞