[多圖]Skymart員工賣淘寶貨呃無知妹豬錢

1001 回覆
366 Like 15 Dislike
More
新pr喺中學都叫做出名個啲霸凌個年仲要好似同緊大一年嘅師兄拍拖
咁俾佢霸凌果個我叫佢做A啦,A細新pr兩屆,咁當時A就同緊新pr個級既人拍拖

有次新pr個frd個妹俾一個同班同學講左佢家姐幾句壞話然後呀妹就緊係報串同家姐講本來呢啲野濕濕碎
又唔知關新pr咩事,可能佢想幫個frd出頭掛,所以佢一開始就搵A鬧佢先。後來A block咗佢地,佢地就轉為po story鬧係咁要A同佢個frd道歉,話A態度差做錯事都唔say sorry。仲日日煩住A男朋友叫人同佢分手
因為佢地日又鬧夜又鬧,全世界都知咩事,又唔敢出手幫佢,驚得罪新pr呢類“公眾人物”,搞到冇人敢同A講野

最嚴重嘅係因為A仲未道歉。咁新pr+佢個frd+一大炸全班既朋友,就去左佢果級搵佢恐嚇佢,自從個次之後,A就
係咁俾佢地蝦又叫人臭雞又聖
不過最後好似俾訓導知道左,每人一個大過之後每次有人提起反件事,佢就會講:訓導處理左啦,宜家冇野

但個女同學A俾佢地搞到又鎅手又見社工又唔翻學最尾仲退左學
俾人記左大過就冇事?對人既傷害係一世

個陣因為畢咗業所以幫唔到A SORRY
屌原來又係啲仆街
點解咁鍾意請埋呢啲人返嚟
正常嘅,都係sell樣同埋妝容,識襯再整幾個pose,換言之即係識包裝就開檔搵錢ga喇,呢d呃呃埋埋一個月6位數收入好過出去打工,d人抗拒買淘寶嘢,點知兜咗個彎又買返,仲要俾貴咗
所謂kol 所謂多follwers
大家想唔想我開多個新post整合skymart黑料
其實班pr著衫都幾柒下
喺街求其搵都大把高汁過佢哋
請佢哋純粹係因為多followers
大家好,關於上面「前員工」既留言,因為事態嚴重,我想係度認真澄清番。

首先,就我所知,「前員工」你係自行離職既,希望你唔好偽冒他人身份掩人耳目。

然後逐點回應前員工既指控。

1)扮黃呃同路人錢
我地由6月9號第一次大遊行前,已經公開表態,當時更尚未有「黃色經濟圈」,而及後,我地立場從沒有改變過,當中我地做過既,包括響應罷工罷市,機場三罷,聘請多位在保釋中的手足等等。甚至乎,唔少員工提出想早走/請假去參與活動,我地都從來無阻止或俾任何壓力,我地亦有whatsapp對話做證據。至於我地個人身體力行做過既野,就不便在此多講,避免自爆墮入法網。

2)對員工極度苛刻
對此,我地問心無愧,我地在職既同事當中,不乏由開舖到依家都一直工作既同事,如果我地真係你口中所講極度苛刻,仲會有人繼續在此工作嗎?

3)番工時間嚴禁唔俾傾計
依個我地從來都無咁要求過,亦絕對唔會有依個要求,完全出於誣衊。

至於關於Boom既問題,我地直接由韓國入貨,當中因為我地入比較多貨,所以佢地都會先寄衣辦俾我地確認,我地亦會同佢地個邊反映番我地既意見,並非好似「前員工」所講既咁。我地亦有入貨既證明,證明所有貨品都係由韓國購入。任何人有疑問的話,都歡迎電郵至info@skymarthk.com 我地可以出示番相關證明。
而且,我地一直都好想有自己牌子,近一年都一直籌備緊,而且亦即將可以推出,所以如果我地有自己牌子,絕對會第一時間就同大家講。
而就住「前員工」你既不實指控,我地會保留一切法律追究權利。

另外,我見有唔少朋友都希望我地會以公司名義就住Alexiar事情做更多澄清,依度我想順便回應埋。

因為我們身份屬於是一間公司,本公司都好難可以在未有100%確確實實的證據下,就去公開指控第三者貨源的問題。因為本公司都會比較關注法律責任的問題,例如有機會構成誹謗。而如果事件之後有執法機關確定有上述問題的話,例如海關檢控成功,又或者確實的書面入貨證明,本公司絕對會去做進一步行動。

希望依個回應可以解答到大家。
支持
嗰[前員工]呢 去咗邊

留名 上水睇回應
到底邊個真邊個假

btw 阿力絲呀個ex睇抖音真係大陸仔嚟
支持
阿力絲呀去咗 Karka.co
又係做返嗰啲野
推到karka.co知佢咩人
真係on9
個story用個banner遮住自己個頭以為人地見唔到
160 利申識佢
佢地大曬 上淘寶買野唔岩 但上amazon 買大陸野 就正確 lmfao
我都有好多黑材料 可以pm我整合埋我個啲
有黑材料就係度講埋
係到講啦 佢真係唔掂 呃妹豬番唔見得光嘅工 必須收皮至少都要回應下呀
連登冇pm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞