有無人玩Valheim (STEAM)

1001 回覆
34 Like 2 Dislike
有fd盡量搵fd一齊開私人ser玩
我狼牙棒升滿都唔可以一下件(冇暴擊)
可能用銀果把先得
係 霜鎚好撚勁
神聖系有加成
前期起可以當成碼頭嘅屋
青青草原貼住黑暗林山邊沿
木材+石頭+銅+錫用手推車運
鐵用船運,泊去碼頭屋
直接儲存晒所有嘢
玩到後期嘅可以起多間喺雪山
方便挖銀熔銀

平原啲怪未測試過會唔會重生
牛同埋蚊多嘅話會幾麻煩
平原同沼澤一樣都唔建議
牛都算
蚊同地精真係好撚煩
二王祭壇有四條柱
可以匿埋做柱男
但要小心外圍嘅樹根
二王主要用箭打
冇火箭用普通箭都得
只係要磨佢耐啲

反而之後三王就難啲
因為三王同沼澤地形本身易中毒
射箭又唔太搣到佢血
多謝巴打

應該會換青銅裝就去
打完二王執到條鎖匙唔好整唔見
呢隻game凡係冇詳細說明用途嘅嘢
大多數都同打王有關
我之前傻仔,擺咗條匙喺屋企
去到沼澤先發現要用
整定多啲抗毒酒
好 感謝

仲未研究酒嘅嘢
起咗蜂巢未?
有無意中拎過蜂后

但無研究過有咩用
抗毒酒要用蜂蜜整 入沼澤要整定
感謝

返工都想收工即刻返去冒險
大家用公用Server. 一般都會幾多Ping左右?
我都係玩女友個ser

都想八卦公開ser係點
尋晚入坑,個fd 玩到半路收機無得玩
岩岩用goolge cloud 開左個server
今晚放工返去就試試佢

唔知google cloud 個免費90日夠唔夠data run

24小時開既 .... 社區Server.....
資源好似會 之前經過入去望下都有得執多次
小更新

https://store.steampowered.com/news/app/892970/view/3058478454614595939

* Crafting item-dupe bug fix
* Harpooned player & ship bug fix
* Fixed player ragdoll
* Bonemass,Moder,Yagluth difficulty tweaks
* Moder music updated
* Tombstone bugfix (probably wont fix disappearing tombstones though)
* Fixed world corruption caused by pressing ALT+F4 while logging out.
* Deathsquitos have slightly longer audio range
* Tweaked audio on blast-furnace & spinning wheel
* Shared map position setting is saved per world
* Updated network stats (F2)
* Building destruction drop-fix
* Vulkan support in windows builds
* Network disconnection bugfix
* Updated socket-backend
依家入game個Valheim with Vulkan有咩唔同
莓同菇係咪冇得種
我頂, 點解我2王個生長點係雪山入面.....
Vulkan同DirectX嘅分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞