有無人玩Valheim (STEAM)

1001 回覆
34 Like 2 Dislike
之前個地圖玩左兩野剷左再開, 比番同一個地圖, 黑森林被個雪山欄腰斷開.......
咁你睇下有無朋友同你一齊玩 or 搵第2個森林位好
我用舊人入怪會變勁
新人既技太低幫唔到幾多
無朋友
如果有人唔介意扮工族+新手, 都想一班人玩開心啲

加個steam等我得閒亂入下?
我唔做server 咪唔怕囉??

我仲用緊8Mb 上網咋XDDD
都係 家陣我都係到等緊朋友上探地圖
咪睇下駛唔駛用隻多人用既細人入黎望望
下次小心d
第一次拉車, 點知....被巨人追, 越追越入....又死
挖銅做乜會挖到上雪山
呢隻game啲怪有分biome(地形)
1王 - 青青草原 (木材、石頭) - 灰寶寶
2王 - 黑暗林山 (銅) - 灰矮人、骷髏
3王 - 沼澤 (鐵) - 泥漿怪、屍鬼、火焰人(少量)
4王 - 雪山 (銀) - 飛龍
5王 - 北境平原 (黑金屬) - 哥布林
6王 - 灰燼之地 (焰金屬) - 火焰人

你裝備未夠唔好過界
我搵到迷霧之地
我無cap 地圖, 好難解釋 xd

算, 頭先第一次拖車, 原來要開路, 又被巨人同灰鬼追,
又剷左個人同地圖玩過 XDDDD
巨人好易打 用弓輕鬆拉 我用隻多人用ac去你到幫你啦
冇起嘢就剷咗再regen過
或者用啲靚嘅map seed
商人seed唔錯
我張圖1-5王分到勁遠
點解要鏟人
有無SEED 好推介?
無 我張都閪閪地
reddit有個sub專門討論
Valheim Map Seed
https://www.reddit.com/r/Valheim_Seeds/
岩岩睇Valheim mod 作者更新左

Game Difficulty
Modify the game difficulty multipliers applied to health and damage of enemies based on the amount of connected players.
Change the range of where the game considers other players to be nearby.
Add a additional amount of Players to the player count for the difficulty calculation.
Set the difficulty calculation to a specific player count.

Btw個作者更新得幾密

https://www.nexusmods.com/valheim/mods/4
咦,呢個都唔錯喎
值得一試
佢有Activate shared position on map automatically

依個真係好洗好用
uMod得嗰6個plugin
nexus呢個功能強大好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞