有無人玩Valheim (STEAM)

1001 回覆
34 Like 2 Dislike
點可以生多d豬
好慢
隻game分開咗server command
同single-play command
players 99屬於後者

隻game嘅server command
就只係得打help後出現嗰堆
help, info, save, kick, ban, unban, banned, ping, lodbias
server雖然可以用到imacheater
但實際上其實冇任何cheat可以用到

而uMod係喺console上加擴展extension
將一啲modder製作嘅功能加入去

至於你想改嘅難易度嘅設定
雖然表面上只係一個單一指令
但實際上涉及怪嘅level(星數)同埋spawn point多寡
行server時嘅cmd畫面,會見到有幾多個spawn point
有時會因為記憶體而調低數量
server同單機嘅運作唔同
單機時,遊戲會以你個角色為中心去render周圍嘅事物
(唔單止圖像上嘅render,仲包括生怪同事件)
但server因為超過一個玩家,所以
server係需要render晒所有有人可以去到嘅地方
包括怪嘅數量同埋spawn point嘅數量
spawn嘅方式同單機時好唔同
多謝巴打咁詳細解釋

學到野
入左坑單機左四日,見到之前有人用discord ,想問下仲受唔受新手?
我都諗住一陣買,但係又係冇friend玩
岩岩打完第一隻王同挖緊copper 入銅器時代,有無巴打一齊玩
有冇群組可以加入? 啱啱下載完依家開始摸索
我尋晚都開始跑地圖搵銅同巨人fine wood, 單機運銅真心累 🤣🤣
拉架車去運
未有receipt 做車🥶
終於青銅劍盾頭身甲 好撚攰
感覺好型所以整左
岩岩先挖緊銅, 好重....

然後死左係雪山.......
而家login 入去執
無𣺝, 但凍到扣然後被狼追 XDD
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞