有無人玩Valheim (STEAM)

1001 回覆
34 Like 2 Dislike
隻game唔係圍起咗就當你地盤
怪同動物一樣會照樣生出嚟
要唔俾怪打爆啲嘢,只有用個保護神像
呢個亦都係其中一種打王/巨魔方法
就係起四面牆圍住佢

我尋晚起城牆,趕走咗隻鹿
放咗塊石地板喺佢原本咬草嘅方
過咗一陣,隻鹿又走返去同一個地方扮咬草
冇估錯嘅話,啲生物嘅出生點同埋行動範圍都固定咗
唔會因為玩家要起嘢而改變
我個屋頂冇用佢提供嘅嗰款
純粹係計角度接合埋一齊

btw, 起完好後悔
一大風浪就水浸
算係失敗之作
喺reddit見到啲搞笑嘢
隻蜥蝪怪騎住隻野豬
唔知係bug定係官方試緊騎乘系統
https://www.reddit.com/r/valheim/comments/lkghz2/day_66_the_necks_have_begun_to_saddle_break_the/
尋日連機有隻蜥蝪騎住我FD隻人但佢見唔到
劈落去又唔扣血
原來騎乘系統唔係
俾玩家騎動物,而係倒返轉
俾動物騎玩家
你支裝插得好淨用木都可以起到好高
我係海上起左間3層屋淨係用木
係 尤其睇DEER 最易睇到D PATHING
佢跑太遠 有時會直線沖返去佢spawn 果個位
你望下個start_headless_server.bat有無overridden
我嗰間用debugmode
直接海底放石板疊到上水面
我懷疑係啲承重落唔到底
今晚再研究下先
估唔到呢隻game都幾講究建築力學
用木既話打橫四米起一支直裝就好實淨
起海度起我升接升高個地插木裝
你用石柱起上來都得
我起到勁大 分左三面 有農場 工作屋同主屋
唔知係咪海上起間中會有魚飛上來
d怪全部卡晒係護城河
就算有怪要攻城 都會打左護城河既怪先
放左五十幾日無比任何野打過
搞咩浸到咁,無整高地基/太近海邊?
保護石唔係防止玩家惡意拆樓咩?
起嗰時好好天
冇諗過佢一大風雨就嚟料
明明都唔係離岸好遠
下次真係要起高啲
潮漲好犀利
我自己一個solo玩
啲怪打建築都會有藍光aurora
同埋bong一聲嘅音效
我望過啲石牆冇乜損傷
之前喺新手地區風平浪靜
唔知原來打風可以差咁遠
我呢啲現代人真係低估咗大自然嘅威力
係唔係要有飛龍BB 既雪山先會有銀?
搵左幾坐雪山, 毛都冇條
想問下點先有得整船 唔想用木筏
砍第一棵樹就比棵樹壓死左
裝左骨, 成個山行晒, 一D綠閃閃都冇
龍蛋我都搵到3粒, 但祭壇都未搵到
用挖地拉打方法, 應該可以無傷打死4王
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞