有無人玩Valheim (STEAM)

1001 回覆
34 Like 2 Dislike
係,起樓起嘢真係好浪漫
個個人心中都有間 dream House
係架
係, 不過諗起原FARM料就頭痛, 但又唔想用GOD MODE
單人推王真係要靠攻略

出海掘甲殼素真係唔好貪心,唔係隻野一沉分分鐘連船都上唔番
埋岸又要睇下咩環境,最好就草原/黑山上岸,平原就不了,分分鐘成村地精出黎迎接你
btw 琴日出海路過平原,俾我係海邊見到舊石搵到五王,但嗰時我仲去搵緊三王
多人玩會事半功倍
伐木起樓都玩半日
初玩見巨魔真係驚,尤其入去果啲巨魔洞又細又窄,一野打落嚟隨時即死

不過隻game個氣氛幾正,去緊野外黑山夜晚黑到睇唔到野咁
不講武德大法:入洞射兩箭再出洞 不停重復就打得死
我果次晌草原野生被佢捕獲,驚到HIHI
話說我依家有個草原小型據點,早排先發現原來一河之隔有條屍鬼村莊
係,好講分工
一開始一個起屋起床起火爐
採集果時執D咩,分別去開採咩資源
拉車仔 果時 搵人拎鋤頭 稍稍整平條路

打怪果時又要分坦 弓手 ,睇情況打屎忽
我琴晚都係咁整個傳送門跟住啲fd跳唔夠高llv要整多層踏板

搞錯圖
4Gamers條link入面話除咗星球大戰千年鷹之外仲有Star Trek飛船
唔係有bug
係d怪respawn哂唔夠揪 去唔到死咗個位到
你哋見到生怪箱會唔會打爆哂佢
而家有時死會bug左條屍執唔到既問題係咪仲未解決到?
攪到d裝係1lv都唔敢升上去
怪物生產點?

見到就清,因為材料唔洗特別刷,d怪其他地方又好多,又阻礙起據點
lm
想問滅地精村落之後佢地會唔會再喺相同位置重生?
見到有條村近海又有幾個大火,想借地起屋
拎木箭木棍打樹刷到60lv左右
帶200枝針箭加把針鎚就夠連掃3-4條哥布林村
預多啲黃水回氣 掃死晒啲法師同飛矛哥布林就好輕鬆
半個鐘都唔洗就刷到幾set blackmetal
夜晚附近都係會出怪但唔係條村原本嗰堆
清完村可以擺低portal 返黎種大麻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞