Bitcoin/ Ethereum / Crypto 集中討論區 (28)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
UNI 都算 藍籌?
呢度扯到好遠, 但我知你唔係純粹既財經人所以分享比你聽:

我自己對宗教同new age 係有研究.
我地人類既consciousness level 係呢個世代, 大概只係去到200左右. 愈高consciousness 既人既行為, 理解能力, 觀察到既世界係完全唔同. 暫時早期adopt bitcoin / crypto 既人都係有400 左右. 所以你見呢個post 比出面既post 既人友善係因為consciousness level 既difference.
當crypto / bitcoin 成為主流, 一定會係由400 跌到落去最低. 即係20. 低過100既人既思維大概同藍絲/黑警差唔多. 所以藍黃之分只係consciousness 既different.
而要去到完全去中心化. 要起碼去到全人類都係500. 到時真正既共產主義. 完全去中心化先可以實現. 講緊人類上到黎而家200都用左2千年, 要全人類去到500, 我諗快極都要幾百年. 所以我地有生之年都唔會見到完全去中心化既一日, 只會係部份去中心化, 同埋crypto 作為資產會被mass adopt.
ETH
唔通真係上千8

多謝巴打解答
啱啱見到有記錄
但就唔見資產有+到

推薦人都係用YouTuber個個
利害

懷疑你超越左400
今個月2千
我估我地呢代都有可能見到完全去中心化嘅試點,譬如一個細城市咁。之前唱mr lonely果個akon喺非洲整緊個akon city,不過就唔知係咪真去中心化啦
通常d人交易得多都係自己開多個ac推薦自己
多謝解答
victim / abuser嗰幾層

我就係話人類根本唔可能做到大部分人都係high conciousness
細個讀general study 揀左一科psycho 都學左少少
根本人類呢種生物喺思維上都未進化得完整
唔好聽咁講就係自己太廢先要成日搵個神去拜
好地地冇神唔識得自己反省下架咩
係要搵野管自己做咩呢

結論就係人類未夠進步去成為萬物之靈

我對於人類是咪能夠真係進化到大部分、甚至全人類去到你所講500嘅level
唔樂觀
或者係我認為唔可能
所以去中心化我認為完全冇得實現

不過我諗我地共識應該都係人類普遍conciousness 同是否可以實現去中心化係有直接關係
首先要Miami 既bitcoin city 搞得成事先.
而家係利字當頭既世代, 要bitocin 作為龍頭帶起個勢, 去中心化先可以有路行落去.
雖然連登唔鐘意大愛左膠
但係真正既大愛人士就係未來幾百年社會需要既人.
只係世界唔同人既差異而家真係太巨大
舉個例子, 瑞典人完全唔想像過收容難民會令到佢地國家出現極嚴重問題
任何脫離現今世代既野都會失敗, 好似共產主義咁.
crypto 其實係咁岩介乎係中間. 所以係一道橋
講開又講,gme單野我覺得會係crypto mass adoption 既大藥引,巴打你點睇
當最自由既經濟體系都有啲咁既鳩野發生啲人就會覺得centralised finance 原來真係無絕對既保障, defi 就自然有需求
係最後既共識點係一樣
只係我唔認同人類係無可能去到高onsciousness level. 耶穌就係600既. 上到600 既就係saint. 而家係二千年出一個, 之後既時間間隔會愈黎愈短, 同埋比例愈黎愈高, 只係可能唔知要幾多年後.
同埋係因為我地生命太短暫,比盡最多都係80-100年. 所以太多野想像唔到
企係我地呢一代人既角度睇, 先覺得無可能
只要人類一日唔滅絕就得
但人類離滅亡其實仲好遠. 以前經歷黑死病死左3成人口都延續到落去
只係每個世代都會有大清洗既過程, 然後人類意識先有得upgrade.
所以Elon Musk 絕對係意識到呢樣野先搞spacex, recycle energy. 送人上火星殖民. 因為要延續人類
以前大清洗都係清洗一個國家, 遲D 大清洗係成球咁黎. too big to fail.
所以火星計劃係有迫切性.

又扯到好遠
唔係
只係因為大部分人類太差劣
又有好多人唔肯承認呢個事實
我唔係耶撚
但係我認同耶撚話每個人都有罪
偏偏絕大部分人類都係好撚弱智、自我
唔識得認錯、認衰
咁嘅情況下完全自由=BLM

我地人類既consciousness level 係呢個世代, 大概只係去到200左右. 愈高consciousness 既人既行為, 理解能力, 觀察到既世界係完全唔同. 暫時早期adopt bitcoin / crypto 既人都係有400 左右. 所以你見呢個post 比出面既post 既人友善係因為consciousness level 既difference.
當crypto / bitcoin 成為主流, 一定會係由400 跌到落去最低. 即係20. 低過100既人既思維大概同藍絲/黑警差唔多. 所以藍黃之分只係consciousness 既different.
而要去到完全去中心化. 要起碼去到全人類都係500. 到時真正既共產主義. 完全去中心化先可以實現. 講緊人類上到黎而家200都用左2千年, 要全人類去到500, 我諗快極都要幾百年. 所以我地有生之年都唔會見到完全去中心化既一日, 只會係部份去中心化, 同埋crypto 作為資產會被mass adopt.
victim / abuser嗰幾層

我就係話人類根本唔可能做到大部分人都係high conciousness
細個讀general study 揀左一科psycho 都學左少少
根本人類呢種生物喺思維上都未進化得完整
唔好聽咁講就係自己太廢先要成日搵個神去拜
好地地冇神唔識得自己反省下架咩
係要搵野管自己做咩呢

結論就係人類未夠進步去成為萬物之靈

我對於人類是咪能夠真係進化到大部分、甚至全人類去到你所講500嘅level
唔樂觀
或者係我認為唔可能
所以去中心化我認為完全冇得實現

不過我諗我地共識應該都係人類普遍conciousness 同是否可以實現去中心化係有直接關係
係最後既共識點係一樣
只係我唔認同人類係無可能去到高Consciousness level. 耶穌就係600既. 上到600 既就係saint. 而家係二千年出一個, 之後既時間間隔會愈黎愈短, 同埋比例愈黎愈高, 只係可能唔知要幾多年後.
同埋係因為我地生命太短暫,比盡最多都係80-100年. 所以太多野想像唔到
企係我地呢一代人既角度睇, 先覺得無可能
只要人類一日唔滅絕就得
但人類離滅亡其實仲好遠. 以前經歷黑死病死左3成人口都延續到落去
只係每個世代都會有大清洗既過程, 然後人類意識先有得upgrade.
所以Elon Musk 絕對係意識到呢樣野先搞spacex, recycle energy. 送人上火星殖民. 因為要延續人類
以前大清洗都係清洗一個國家, 遲D 大清洗係成球咁黎. too big to fail.
所以火星計劃係有迫切性.

又扯到好遠
其他一升番

bnb就落地獄了
BTC特價時段
Doge 來了
meme coin唔駛跟自然規律,係超脫現實嘅存在
defi 仲係好早期, 好多野都係試驗階段. 所以少本投資下, 個增長率可能嚇死人. 唔記得邊到睇數據提過下而家所有DEFI加起黎 TVL既總量都只係一間銀行既level.
咁你想像下如果最終發展到55波既時候. 你而家投資既錢到時會係咩身家.
never say never, 投資少少等佢成長. 無野輸
升到1蚊
GME +美國選擇單野係藥引黎
我地遠係地球另一邊都感受到有幾操縱性
物極必反, 有腦既人就會唔想再玩呢D 公你贏 字我輸既遊戲
當bitcoin 傳到咁恆, 入黎投資既人就會慢慢了解咩係blockchain 咩係去中心化, 咩係defi. 而家距離爆發期仲有一段時間.
我係睇好DEFI 成長的

講開又講,gme單野我覺得會係crypto mass adoption 既大藥引,巴打你點睇
當最自由既經濟體系都有啲咁既鳩野發生啲人就會覺得centralised finance 原來真係無絕對既保障, defi 就自然有需求
defi 仲係好早期, 好多野都係試驗階段. 所以少本投資下, 個增長率可能嚇死人. 唔記得邊到睇數據提過下而家所有DEFI加起黎 TVL既總量都只係一間銀行既level.
咁你想像下如果最終發展到55波既時候. 你而家投資既錢到時會係咩身家.
never say never, 投資少少等佢成長. 無野輸
GME +美國選舉單野係藥引黎
我地遠係地球另一邊都感受到有幾操縱性
物極必反, 有腦既人就會唔想再玩呢D 公你贏 字我輸既遊戲
當bitcoin 傳到咁恆, 入黎投資既人就會慢慢了解咩係blockchain 咩係去中心化, 咩係defi. 而家距離爆發期仲有一段時間.
我係睇好DEFI 成長的
我研究左一排因為有D事發生就放低左, 所以而家都係一知半解
其實大家有進出過呢個Post 同其他post, 應該明白我講既野唔係純粹老吹.
0.06都升唔到 好大阻力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞