Bitcoin/ Ethereum / Crypto 集中討論區 (28)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
學術台
我覺得慢係其中之一
其二就係對創作者既reward 太少
Lbrycoin 完全冇價值
認同. 完全去中心化係而家呢個時代黎講真係太早期喇.
我諗theta如果做起左
其他都唔洗諗住有機會
我之前有搬過自己channel 去LBRY. 太少人用LBRY, 淨係load 片都要好耐. 而且lbrycoin 真係唔吸引.
crypto市場幾壟斷我覺,啲人用慣咗好難轉用其他,所以買btc,eth,link,uni呢啲龍頭最穩陣
睇下推薦你果個有無Set Rebate俾你
badger似乎見底了
除左BTC 同ETH , 我就係重注後面個2隻
思維一樣
暫時成個幣市既資金仲係好少, 一定係壟斷性為主
其實明明想百花齊放
但係事實上根本冇可能
時間證明. 10年後希望會唔同晒
沉默大多數係兩蚊
一定掉番轉
壟斷只會比以前更嚴重

以前最多係間公司壟斷一個國家
一個地區

crypto大流行之後
係壟斷全地球

食物能源商品全部都係target
而且由於有gov token既存在
壟斷係無法被消除
Censorship係好矛盾,任何人都監管唔到先有真正censorship resistance,但因為無censorship就乜內容都會出現
Justin Sun買完BitTorrent想整個censorship resistance嘅直播都被美國員工反對返轉頭
唔係
只係因為大部分人類太差劣
又有好多人唔肯承認呢個事實
我唔係耶撚
但係我認同耶撚話每個人都有罪
偏偏絕大部分人類都係好撚弱智、自我
唔識得認錯、認衰
咁嘅情況下完全自由=BLM
但係聽講而家外國搞緊
Smart contract apply on 疫苗
真係唔g
即係好似大市跌
大方向入藍籌一樣
只要BTC成為佢地心目中嘅藍籌就400k不是夢
無留意

即係炒疫苗?
疫苗唔係靠政治多過靠錢deal返黎咩
我搵唔返條片
但係個內容 我理解就係好似nft 咁每支疫苗都係unit
咁當你打咗嘅時候 就放咗個product 落銀包到咁
咁就可以知道邊啲人有打邊啲人冇打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞