Bitcoin/ Ethereum / Crypto 集中討論區 (28)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
我認為NFT 如果有眼光絕對係本少利極大既市場
opensea 我有留意
nba top shot 我就唔掂, 無留意開nba
btc/eth/usdt/busd長期持有
不過妖幣升左幾倍真係好爽
我覺得佢有料. 分唔同人既, 有D人鐘意磨練一樣技能, 有D人係鐘意四圍尋寶
肯涉獵唔同野先會尋到寶, 絕對係本少利大既方法之一.
窮撚唔識玩, 70%
暫時都只係交換卡炒賣,我睇好將來好似wccf/三國誌大戰咁玩
買賣NFT真心唔熟行,畢竟每一個NFT都係獨一無二,好難去定價
alt coins 要早期投入. defi 上年暑假爆完1獲收左皮, 而家係第2獲. 基本上買中有價值既仲可以有10x增長既 , 我係呢方面幾樂觀
LIT
好似已經有人專門鑑定個別種類NFT 既price.
我認為NFT 絕對係有潛力, 有好大市場. 只係真係要好熟個範同埋要浸係入面先知價. 唔知價玩唔到落去
仲有zora,今日mike shinoda出咗段track擺咗上去。bondly,同logan paul合作。
點解可以凍結到
都係上網睇下皮毛野咋
而且唔似17年ico潮果種拎份白皮書就cap水
而係有實際用途可以睇到
經濟永遠係汰弱留強,上年爆剩既dapp, 今日回報係數以百倍
defi呢個門就打開左,樣樣都試下,撞中一個百倍幣都唔難
因為Tether有blacklist可以凍結任何address,USDC都有
我2017年個陣有留意過crypto 但真係scam 味太重, 個陣唔敢落注, 然後一直都無再follow up. 跟住上年疫情搞到全球經濟咁, 美國又淨係識印銀紙借未來錢. 先再睇番crypto market. 感覺係唔同晒, 比起上一浸得個吹字同埋投機性咁重. 今次有機構進場, 有好多新技術發展緊, ETH 又上2.0. 我睇到個希望, 唔係講唔會爆破, 亦都唔係講會長期牛市. 但呢一個市場, 值得投資落去.
nba top shot好似內置左估價
nft模式黎緊一定會有更多有趣既應用去吸引新玩家
單單係好似nba咁轉蛋已經夠屈
我有信心呢個會係長達幾年既牛市,股市靠美帝條水喉由08年升到而家
幣市淨係draw現有股市既錢都有排爆,仲未計條大水喉
班鬼佬咪就係諗住大家都聽過狗仔所以博狗仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞