Bitcoin/ Ethereum / Crypto 集中討論區 (28)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
狗仔咁穩既
LIT有排升,居然喺8蚊以上高位整固
同路
我13年炒過bitcoin,升左一倍就走左,之後槓桿潮/挖礦潮同ico潮我都唔覺得係好既發展,直到上年defi大爆發,先覺得係時候值得玩
有人吹opensea會airdrop, 睇下佢夠唔夠薑去試
手機app D人慣左課金模式, 你睇手機game 既收益有幾癲
人類一向有收藏獨特性物品既癮. 我覺得NFT 係可以套落好多好多market.
只要到時區塊鏈技術成熟, smart contract 流行, DEFI 又work. 無晒gas fee 之類既問題.
個條水大到
只可以講唔會係呢2-3年內見到, 而家投資定NFT 技術係等2-3年後Blockchain 真係可能運行成功進佔到市場, 到時先係見到利潤增長既時候
一切都仲係言之尚早
股爆幣就爆
熊市永遠係最樂觀果陣降臨
入面有無1% 人提投資crypto

點走
依家連挖都無得挖
幣市起碼要成長到一定比例先有得唔跟股市波幅
今次BTC 升咪又係因為美股破ATH. 我而家無買美股但都日日mon 住佢S&P500 既上落, 因為真係好影響幣市
無估價,係玩家自己定啲價,你可以睇到個range咁,價值其實由市場決定。將來仲會有拍賣等購買方式。
因為too big to fail
講加息講左幾多年. D人睇淡睇左幾多年
QE左幾多年
永遠只會係下一代死係下一代事
只要自己無事就得. 無諗過真正解決問題
QE alone, and QE plus fiscal spending, are two very different things when it comes to affecting broad money supply.

Lyn Alden 2/6/21

美國史無前例咁樣放第二輪水,你哋自己估吓Bitcoin, Ethereum 會升到上去乜嘢位?用膝頭哥都諗到啦!

你覺得一年內美國可以收水咩? 我教你啦,乜嘢都係睇水流。到佢話唔再放水或者收水嗰陣時,Bitcoin, Ethereum 仲喺度狂升,啲人喺度又話乜嘢大時代又話經濟完全回復,嗰陣時先係最伏,先係最後瘋狂。聽就聽唔聽就撚就!
買得bitcoin 都係想將舊錢放入一個唔會貶值既空間.
就係咁簡單既concept .愈簡單, 愈多人理解, 亦都愈多人接受, 亦都愈有可能發生
如果仲可以配合到vr,可以睇到個james係你面前dunk,唸起都誇張。所以我宜家開始擺咗好多精力落nft到
你諗下如果將初音NFT 化
班毒撚既錢先係最龐大
NFT+AI+VR = 虛擬世界人物價值化
諗起都癲
假架
本身就準備朝呢個方向發展,門票可以nft,音樂可以nft,甚至簽名都可以nft。不過宜家flow都係有啲廢,幾萬人用就lag到pk,要發展到幾十萬人甚至幾百萬人嘅市場,應該真係要幾年
但點為之NFT化先
用blockchain同唔用既世界
實質上有分別咩?

我覺得NFT真正價值暫時都係解決版權問題
同埋鼓勵藝術原創
其他暫時都係無咩價值
我認為今次有機成真. 如果無人拋售, 慢慢向上炒上去. 狗仔個價年底上0.5唔係無可能
唔好搞笑啦
ff too much bro
但其實話解決版權問題,咁同畫完幅畫然後up上自己pixiv有咩分別?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞