專訪遊戲設計總監, 爆如何用陰招令玩家課金

248 回覆
53 Like 4 Dislike
睇死咪又係咩武俠game,或者主打pvp
都好廢話下
講到免費玩game好應份
所以我寧願玩lol呢d 課金彌保唔到技術嘅game
以前玩cso
我拎住支3連發Clarion 5.56係到打爆破場
對面成埋貝西 黑色旋風 打一槍等於我3槍
打撚到灰

人人唔同選擇,不過我覺得本身冇乜技術既人走去課lol d skin比你打爆好柒
之前7騎士都俾人捉到排名頭幾個個人可能係gm帳號
啲角色可以用啲本身用唔到既裝
寧願比錢買cheat
都好過課金

早幾年d online game成日有大陸工作室賣月費外掛百幾蚊,效益幾高下……手機game我就唔清楚了

真係寧願買呢d
Clash of clans 有

我試過買比人呃錢
曾經花過唔少係依D垃圾game.............
大家覺唔覺大部分課金玩家都係亞洲地區
相反西方國家啲人好似唔多會課金咁

你以為啦

比例上應該無咁多呀?
玩親啲國際服都會發現頭幾名多數都係殘體字名
阿媽係女人

香港成日賣廣告果堆垃圾game全部d模式都一樣 根本引唔到玩開日game既人

不過呃到好多阿叔小學雞

d咩仙 咩俠果d全部都係咁

睇cap圖以為同一隻game
lol cago
明明香港用開買點
講到免費玩game好應份

絕對應份

佢絕對需要一大班免費玩家,如果唔係邊有人氣?邊有一堆友比你課長搶?

成個game得幾個課長玩左手打右手呀?
佢都冇講課金精要係免費玩家都唔可以太劣勢

起碼勤力聰明d都頂到中等課長,隻game先可以有一大班人玩
留名
垃圾過時低招都拎出嚟講

醒目果啲晨早睇穿你啲嘢走去玩日本廠game啦
佢都冇講課金精要係免費玩家都唔可以太劣勢

起碼勤力聰明d都頂到中等課長,隻game先可以有一大班人玩

以前天龍果d game咪一樣無理免費玩家死活,咪又hit倒好多年,遊戲內容豐富同競爭大自然多人課
根本就同PTGF搵水魚一樣
食飯200睇戲300拖手400鍚嘴500
無時間無技術溝女D人覺得自己用錢買回權利
但又唔知養到D女人個胃口越來越大
慢慢變成食飯400睇戲600拖手800鍚嘴1000
果班水魚一樣會繼續課金,繼續覺得自己出得起錢就無問題
但明明係用緊水魚價去買最基本權利
冇錢貨金又唔想quit game 可以點
垃圾過時低招都拎出嚟講

醒目果啲晨早睇穿你啲嘢走去玩日本廠game啦

日本都係走緊呢d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞