[零深度長文]如果你考慮緊去唔去英國,不妨入嚟睇一睇我嘅經歷

672 回覆
1991 Like 86 Dislike
成熟
好睇,LM
Cambridge 都叫大city 應該都幾舒服
喺未lockdown之前 要係一個超細嘅town 做嘢一個月
唔好話七點 五點就已經咩都冇
不過細town 啲人又真係特別nice
Drinking Game 有冇玩Soggy biscuit?#
次次都係Ring Of Fire / Beer Pong
五毛post
好respect去外國讀書/exchange會主動走出comfort zone融入當地學生既人
其實每個人都有自己嘅感受
起碼我未試過好似你咁講眼光光等天光
有高低起伏好正常 lockdown好沉悶都好正常
但都好視乎你點樣去面對
點樣安排自己嘅生活 點樣安排自己嘅人生
懶人包:父幹
Ching 依家係英國做緊律師?
同埋你做得律師你嗰間都唔太野雞啦
建議你由小學故事書睇起
應該小字過呢個post少少
呢樣真
自己好好彩
冇研究開喎
有父幹就唔好怕
有錢大把人唔使等bno都去左外國啦有得去留學成件事已經好唔同
同巴打一樣都係英國讀書 有共鳴
咁先好 要融入當地社會就係要咁

你自己睇下班死支那 去到外國讀書都仲係同自己人玩 離唔開comfort zone 都仲係講國語 又大聲 又難聽

佢地讀書係功 不過大學交功課grammar錯漏百出 講英文同班印度人差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞