[零深度長文]如果你考慮緊去唔去英國,不妨入嚟睇一睇我嘅經歷

672 回覆
1991 Like 86 Dislike
都話左我係絲打
出文啦
俾張閃卡嚟望望先啦
同埋爸打點睇uwe呢間u?算唔算野雞?
有香港棍波牌係咪可以直接轉英國牌?
我屌你讀Law都話自己英文唔好聽唔明鬼仔講咩
我呢啲得4嘅去讀書咪食撚屎
突然諗起
其實做私人教普通話
或者可以搵到食
我身邊有啲鬼都想學普通話
有時去啲Language School都見到鬼上普通話班
覺得中國市場大有機會用到

應該比較少鬼學廣東話

當然你願唔願意教係一回事啦
小弟喺倫敦生活緊
有啲法律上嘅嘢想問
唔知巴打可唔可以幫手
可以點樣搵你?
同巴打經歷差唔多,睇完回憶返晒來
宜家讀緊llb好難搵intern/入vacation scheme
以前係得嘅
而家唔知
法律嘢我唔識㗎喎
除非係Project Financing

不如你另外開個Po等其他巴打解答
Umm
有冇試過Magic Circle?
佢哋一年收好多人
而家又追捧左膠又話要Diversity

報吓MC或者SC先
睇吓有冇機
講多少少

我覺得報Law Firm好似追鬼妹咁
有時有啲冇乜大波冇乜靚嘅鬼妹拒絕你
唔等於啲又索金髮大眼鬼妹會拒絕你

我當年報咗最少一百間Firm
有啲細到成間Firm得10個人
我心諗 有工簽就乜都做啦
都係俾人拒絕 First In都冇

最尾反而係一間大Firm肯Interview

唔係所有女仔都睇樣睇錢睇身高嘅
總有幾個女神願意比機會你 如果你肯試
自己一個女仔準備去BNO 5+1
係英國無人無物只有自己其實好不安
不過睇完呢個post唔知點解個心舒服左
好難得會有人share生活瑣事share得咁detail
一個倫敦已經大過香港啦揾人地全國個數字同香港比跟本都唔合理
我覺得疫情係有,但冇啲人講到世界末日咁囉
去曼城嘅睇睇啦唔該唔好以為我吹水
去倫敦真係好小小
雖然唔敢講啲咩野
但經歷過嘅野話我知有某啲問題存在囉
https://youtu.be/csEHBDcN7Jo
係呀,香港嗰D仆街藍絲,新界佬攞住CUKC, BDTC 入咗英國籍走去阻人攞LOTR, BNO Visa正一仆街冚家剷!
果班係正式嘅陷家產
攞咗ILR未?
原來樓主有LLM
你阿哥係咪都住喺UK?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞