TD Ameritrade 德美利證劵中伏區 (3)

1001 回覆
28 Like 4 Dislike
想問下係TD港幣兌美金要幾耐時間?
用Citibank 匯幾千鎂但TD扣左我30鎂,點解?
FPS入錢即晚有
可以 account center有得apply
過錢禁transfer就得
股票要填form
cash無得day trade多過你有既cash
啲cash transaction要等T+2 settle 計完哂先俾返購買力你
margin=借錢 要掂到借錢既野 cash都做唔到 e.g. 借錢買股, 期權
就算margin戶 都要有25k usd先可每日買賣同一隻股票
如果唔係5日得3次機會
SPAC股合併後轉symbol 係咪收$38 USD??
限買同一隻3次定 直頭限買3次?
同一隻一出一入當1次
現金account
想問gbtc呢啲係咪只可以1個1個咁買
開戶係咪直接開媽展戶口比較好? 一樣都係10000蚊港幣?
唔好,每次OTC交易收6.95,要買一次過買
係;Margin好似要HKD25000
我試過買多過1個個訂單reject咗
然後我買1個佢又俾
點解會咁
同問
我用恆生扣左我USD23
同埋係咪可以claim返我見官網有優惠:

從您的銀行或另一家券商公司轉入最少$3,500美元到您的德美利證券賬戶,我們會把高達$100美元的轉入費用返還給您。(優惠只適用於新客戶首筆注資。)要獲取費用返還,請把您的銀行或券商公司發出附有轉移費用的單據副本郵寄或傳真給我們。
1月22 申請仲未開到戶 留名
請問提款有冇得揀係td戶口用佢匯率轉返港幣射俾自己?定係只可以射美金?
想問下day trade min requirement usd25k係指 25k cash定 25k netliq都得
call左去問, 美國中轉銀行會收手續費,even 用化肥。 屌!
朝早入,夜晚十一點咁上下有
US time 7am先可以premarket trade
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞