TD Ameritrade 德美利證劵中伏區 (3)

1001 回覆
28 Like 4 Dislike
冇desktop, 冇圖, 好難炒即日.
firstrade冇咩option strategies用.
利申有firstrade, firstrade用係SH
td用黎短炒做option strategies.
唔明
pin嗰個
無野,我get錯左野
international係咪要download過第2個apps先做到買賣??
大至上一樣,都係用tos,fee都一樣
ola果個係亞太區喎
咁變左宜家呀豬呀狗都申請得離岸?
之前其實應該都有? 但我地唔知?
應該係同一個app
ft入錢好煩
屌td老母
咁講TD international咪好用過FT
橫掂FT最大賣點都係離岸
煩係邊
我尋日先入完,即日搞掂
咁講法即係tdhk執左, 轉晒去 ola, 但tdhk叫你轉cshk
美國td揀hong kong 直接去 ola
咁即係話,所有資料開戶都要同tdhk一樣,包括login id and email ?
認到相同嘅嘢就會自動轉換做 international account ??
咁我點知道個account 已經離開了tdhk ?如果都係用thinkorswim login
大概Options:
1. TD international - 一樣tos,fee一樣,免佣可以internal transfer貨,要wire錢
2. CS HK - waive咗minimum balance,出金USD15,冇tos,要wire錢
3. IB HK - 有FPS入錢,唔免佣,每個月一次免費出金
4. FT - 免佣,要wire錢
之前香港地址應該好難開international?
用戶名整唔到同tdhk一樣
咁就唔係int啦
樓上fake
咁既話即係td hk做左孤兒仔踢比cs
應該係自己入戶口資料,唔關login id
要自己另外申請international account,唔會自己轉呀
IB方便多野玩
係有佣,不過唔算貴到離譜既
係int呀,TD CS話嗰個係華語support網,冇分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞