TD Ameritrade 德美利證劵中伏區 (3)

1001 回覆
28 Like 4 Dislike
咁開 td international 好過 cshk la , cshk 乜鬼都冇
開ft算開戶等咗成個月,話唔再整就唔整轉去cs 成25000美金開戶門檻,仲要又唔知等幾耐,我唔想等成半年先落到場
想射去ib 但機構度都搵唔到 TD HK
而家仲有邊間可以免費有即時報價同免佣
今次真係中伏
我d美金呀
CSHK如果又要親身又要填過哂資料
我諗大部分人都係諗IB FT
但係IB無即時報價同免佣
Firstrade 係咪冇desktop app? Mac or PC
call 咗TD US/international,佢話可以做internal transfer,個merge至少年半後先完成

咁開TD international算,至少仲可以用thinkorswim
下面寫住CNSupport@tdameritrade.com
點開?
睇路呀各位一係就開cs international
去td international揀HK彈去"ola",個support email係CNSupport@tdameritrade.com
揀UK直頭唔比開
散戶應該揀邊個收費方案?
純粹華語support,個account都係响美國
仲係學生哥冇咩錢開唔到ib
即係得翻ft可以揀
睇你trade volume,多咪階梯式,少咪固定囉
Internal transfer?係咪直接call/email果邊客服佢地會幫手搞

想用返個tos都咁艱難
冇分別呀,純粹華語support,都係offshore

利申call咗個香港電話
Okok唔該巴打,即開
個CS話個網有得自己搞
TD國際版有冇人真係開到?

如果唔係就轉FT算
見上面CS要親身上去 勁麻煩
我都係覺得thinkorswim 好用先開TD ...
有邊間有類似佢既 OCO order 用 可以同時set 止賺止蝕盤,one-cancel-other
CSHK 咩野都無, 開黎唔知有咩野用
係唔係開左td international先再網上搞?
call咗TD國際版華語hotline,佢話可以,再internal transfer D 貨過去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞