紫荊黨李山:年青人不滿源自住屋、工作問題

424 回覆
87 Like 769 Dislike
不嬲不妥 不過仲有其他唔妥
係架,咁叻咪叫D業主, 銀主同發展商全部市價5折放盤囉
的確係問題但唔能夠解決問題
係對社會制度公平性既不滿
仲有對基本社會價值觀既追求

問題從來都係個制度
Ok?
一係反支共統治,二係唔撚妥港共中門大開俾你班所謂支那港漂可以衝落嚟搶大學學位仲可以無限制俾你地搶工作機會同入藉
屌佢老味活在自丁空間,好吖,就算佢講嘅係啱,佢有冇本事解決佢講嘅所謂年輕人問題?同情有撚用呀?所有藍屍都戇撚鳩,解決到嘅歷任正苦一早搞掂啦,洗撚你班契弟喺度鳩噏,一日唔搞掂啲分餅仔利益輸送都唔撚使旨意解決到呢啲問題?
佢最大目的係想spin上街抗爭嘅全部都係looser
香港六成loser
佢可以用錢收買
佢知人類(特別中國人)最撚冇骨氣。
共產黨你香港做左廿年
今日終於成功左了
唔係奶共

但你個支那政權 肯 解決住屋
真一國兩制 ,同港人可以公平踩到入支那市場
已經唔同晒
無錯,要新香港人全面接管
所有問題都喺你班賤種度解決你哋所有問題咪會搞掂
又loop
既然係為錢 點解政府唔派錢阻止人上街?
年青人一年一萬 禁止參與遊行
完美解決啦 傻閪
仲用緊佔中2014年嘅社會心態去「研究」
果陣攪安置區 公屋 新市鎮
處理寮屋 木屋

都係好快處理晒住問題
而家...
用共產黨視覺去睇,咁六成loser係社會階級上黎睇又唔算係唔合理。
只要佢收買/恐嚇1%嘅人,三萬黑警加公司高層同高官。
就輕鬆控制晒另外99% loser
唯物吖嘛
未脫離口腔期嘅大陸豬
後生仔 一人派幾皮 ,比間公屋你住
個個都歸晒做支那人啦

支那政權 成日諗住 溝D 劣質 支那人去香港 減輕負擔
變左劣幣驅逐良幣 ,得不償失
夠膽咪提出收曬新界前清地主啲地
支那人最頭痛係 你港豬有BNO 可以走佬 吹你唔漲
而家CCTVB 拍晒廣告 做晒特輯 介紹大灣區 好正 就知
係咁放風 香港好,其實幾驚你走佬
事你老母實咩。

咁點解釋英國管果陣就工作居住冇問題,大部分人有希望有生存動力,但係支那港共管果陣就有工作居住問題,大部分人冇晒希望呀。

一句講晒未就係支那賤種廢管得垃圾又要大支嘢走來插手囉。依家就係知支那狗廢真香港人想自己管返所以要求返有民主制度選個真係勁嘅人上去管返好香港,發你老母泄咩。

五毛狗支那小子返返入你老母閪到啦,成日講歪理誤導人,唔識就收皮好嗎
低能紫荊政黨 偏離現實
佢唔係玩西方果種耶教正向思維令人民有幸福感,從而(有限度地)歸順政權。
而係玩滲透,係實際生活上監視你地,令你地「唔會唔歸順」政權。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞