紫荊黨李山:年青人不滿源自住屋、工作問題

424 回覆
87 Like 769 Dislike
投名狀有幾難
年輕人既不滿的確來自好多唔同既問題
但年輕人既不滿對政府黎講唔算咩問題
最恐怖係你入得去,佢唔會比你走。
無錯,如果500呎只係要2,3百萬
你地上左車慢慢為1千呎努力 又有雞批食同女開開心心

邊得閒理咩自由空氣
分分你填個表 ,日後 福利 考公務員 有特別加分
唔到你唔信 ,新加坡都係玩呢D
on99
法輪功:官方以邪教名義打壓,實際上發生緊咩事,佢一清二楚。
六四事件:學生訴求佢哋聽得一清二楚,但係滿足唔到,咪屈佢哋搞顏色革命。
今時今日:五大訴求林鄭中聯辦都知道㗎,而家求其搵件蛋散跳出來話係因住房而遷怒政權,都係因為滿足唔到訴求就屈。
戇鳩支那狗
有樓有錢
再加習總 放任 南方 嫖賭飲吹

比香港人做後花園, 個個都唔反啦
爭住認支那人
咁佢又錯唔哂
10年前咁講都叫講得通。

但今日已不是單純這兩個原因了。
第二都係唔妥支共
第三都仲係唔妥支共
以好多香港人嘅本性黎講,佢講嘅野非常正確
咁樣踢爆 好易比人批鬥
事實係 如果呢代食到條水 買到 便樓 起飛 爆炒 賺幾轉

咩手足有無得住 ,咩手足買唔買得起, 香港樓價 係咪你有份炒起
真係阿媽姓咩都唔記得

好似而家西北樓,都夠便 咪又唔係唔上
問題核心 係分贓唔均 ,大家都想賺果水 錢
錯晒啦,住屋問題一直都有
香港人使西你同情?淨係要共狗躝啫
最不滿你條67
其實係暗啞底屌7陳健波呢啲收成期

本身7婆支共唔搞咁多嘢就應該係如佢所講嘅,但19支共成日無嘢搵嘢搞
支:同情們沒有住房、工作,看不到未來、前途,他們走上街頭宣泄不滿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞