[馬福木請生性]曼聯終極FF轉會窗暨香港獨立及林奠黑警國安死全家吹水區[1168]

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
爛玩在比你見到姐
當年閂埋門無人知咪以為正經好多
後生仔精力旺盛又有錢 唔玩都唔信喇
季中回顧
襯聯賽岩岩打咗一半, 做番個小小回顧先
我將上半季細分做三個時期, 再係每個時期做少少總結:

Period 1: 熱身賽期 / 垃圾期

5場 3W 2L, 入11球 失11球
- MVP(s): Mata (8.41), Henderson (8.05)
- 戰犯(s): Pogba (2.93), 蘇sir (3.24)
- 由於暑假冇熱身賽, 一開季明顯成隊都未fit, 開季頭5場表現係十分差
- 大部份球員平均分都係唔合格, 普巴聯賽3場都低過4分, 成為全隊表現最差嘅球員
- 麥龜係對熱個場拎咗開季以來最低嘅0.28分
- 蘇sir 平均3.24分只係比普巴高, ole out 成為主流, 唔少人想肥普接任
- 唯二正面D 嘅係馬達同Dean 係聯賽盃嘅表現好好, 令佢地成為呢個時期嘅MVP

Period 2: 風火輪期 / Bruno 朋友隊期

13場 8W 1D 4L, 入29球 失16球
- MVP(s): Bruno (6.90), DDG (6.84), Fred (6.80)
- 戰犯(s): Martial (4.12), 蘇sir (4.87)
- 國際賽期後, 我曼狀態明顯fit 番唔少, 呢個時期Bruno 大勇, 福仔不時有靈光一閃, 卡叔加盟後慢慢後備出場又交到貨, 所以攻力不俗, 13場有6場入3球或以上 , 但同時後防不穩, 只有3場clean sheet, 好多場都失波先要反cup
- 風火輪係呢期開始出現, 踢得好好嘅代表作有贏PSG 同RB, Team Performance 分別達7.73 同7.48分 , 但亦有垃圾級表現, 例如連輸俾低潮期嘅阿仙奴(4.01) 同土耳其google 隊(3.99)
- Bruno 係呢個時期好fit, 開季以來4次拎MOTM 都係呢個時期內, 平均6.90分亦係全隊最高
- 普巴狀態太差, 呢期被列後備多, 只有419min 出場, 麥湯Fred 雙防中組合取而代之成為正選, 其中Fred 表現亦相當不錯
- 馬表現好差, 出8場有6場唔合格, 其中4場係戰犯
- 蘇sir 係風火輪嘅表表者, 呢期最高拎到8.90分, 又拎過最低0.79分
- 呢個時期以聯賽四連勝, 但歐聯戲劇性出局作結

Period 3: 虛火期

12場 8W 3D 1L 入20球 失10球
- MVP(s): Pogba (7.35), DDG (7.26), Cavani (7.10)
- 戰犯(s): Rashford (4.78), Greenwood (4.82)
- 曼迷最忌有自信, 所以就算近十場打得好都只會當係虛火
- 歐聯出局後, 後防表現有改善, 12場有6場clean sheet , 但Bruno 狀態下滑, 加上福馬木三叉爭住做戰犯, 令攻力亦都下降, 12場只有2場入3球或以上
- 對比風火輪時期, 呢個時期戰果比較合理, 對中下遊球隊全勝, 對強隊都踢出水準, 通常都只係因把握力不足而失分
- 蘇sir 終於脫離戰犯名單, 呢期平均分亦都終於合格, 有5.76分
- 後防表現好, Shaw 同三大中堅平均分都有6分以上
- 普巴重回正選, 12場有9場打足90分鐘, 只有一場唔合格, 平均7.35分亦係全隊最高
- 麥湯雖然唔夠DDG 高分, 但佢呢12場有3場拎MOTM
- 福12場有4場拎戰犯, 比例高到有D恐怖, 佢開季以來4次做戰犯都係呢期

Overall

30場 19W 4D 7L 入60球 失37球
- MVP (所有球員): Cavani (7.03)
- MVP (上陣1500+mins): DDG (6.77) / Fred (6.54)
- 戰犯 (上陣1500+mins): Martial (4.45)
- 最多MOTM: DDG (5次); Bruno, McTominay (4次)
- 最多戰犯: Martial (6次); Rashford, 蘇sir (4次)
太長唔quote,想知四/五個後防平均分係點
好詳細

正式宣布馬仔係頭號戰犯
最底張圖有
DDG: 6.77
Lindelof: 5.88
Bailly: 6.44
Maguire: 5.65
Shaw: 5.49
Henderson: 6.36
Telles: 6.61
AWB: 5.60
下星期 到 農曆新年前啲賽程痴撚線
馬福綠3件柒頭仲唔生性,隊波啲成績死撚緊
好多謝你有包括埋Rojo
如果有正常 左右翼幫卡雲尼,Bruno 差好遠。
KDB傷埋
好似話無大礙
Wayne Rooney: “Now they have built a squad. Fernandes and Cavani have helped massively. They are challenging & I said six weeks ago to the coaches (at Derby) I felt they would win the league and I still feel that today. Paul Pogba will have a massive part to play in that” [Sky]

幾時番黎打撚 醒 福綠木
阿古獸今屆已經失左勢
哥狗試過寧願踢假九都唔用佢
KDB傷咗先喺重中之重
重你老母中之重
屌你唔撚識用最重要?
不過Fonden 、BC華 、根度簡 、馬到斯 個個上左力嘅話都夠頂
睇得出 而家有卡叔 打正前
左右好多45度角斬波
其實多元化咗 人地先難mark
伊基今年無啦啦回勇又喺R爆頭
bc 華馬列斯呢啲好撚飄忽
foden 今屆進步神速 大家都叫雞點解我哋碌木廢撚咗武功
根度簡今年食咗藥勁到
How is Chong?
哥狗之前搵佢打6號位食撚晒屎
點知俾佢發現咗原來佢後上呢家波就開竅
轉會窗仲有冇機會簽到人
希望後防可以keep住
我都想知
碌木而家連腳都起唔到
底又唔識落(不嬲嘅)
叫錯雞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞