連登巴膠怒屌屯公觀塘老母專區

1001 回覆
13 Like 11 Dislike
老銅/天后客可能會
打後就0066見
我識得幾個住電車路筲箕灣-鰂魚涌沿線翻poly都搭鐵喺尖東轉車 平日翻9:30佢哋實測快過102/106 或者至少無咁易遲到
停菲林明道同灣碼兩邊算覆蓋到,最理想停埋會展頭半位cut到返出右面
好睇你係邊個位出發
如果出發個位近110就一定搭佢 (當然SKW搭返鐵/102啦)
興東返紅磚普遍都係25分鐘搞掂
太古城要15分鐘 北角10分鐘

但係偏偏電車路只係得2A有BBI補到位 2/8H/81/82都無BBI
仲未計落車要行同2A玩開2合1
就算行到車尾車頭上落,尖東站轉車都係行得遠,自己會遲到先落地底
東行110都係死,死人渣華道依家塞到行電車路都快過佢
走咗架車都要諗102定鐵,102P(太少)同106P(去到西灣河)太早
啱啊
我前幾個禮拜先去完和富 結果行到站就直接跳左上110
結果上東廊用左15分鐘 之後仲要太古自轉

好後悔唔死等65或者行出英皇道叫幾飛
我覺得2個方法差唔多 好睇你係咪近鐵
屎水
柴小已經係夕陽行業
屎水收購都唔知冧咩
116 同106 其實真係可以考慮吓全日分拆
最多加返個bbi
106 健康村上天橋
最多開多條105
做返黃大仙去到北角
其實110九龍方向應該學77/99西行咁入一入西灣河,應該執到唔少102/6客

65出西灣河/筲箕灣快過更何巴士
黨用屎水名義操控你班二等公民嘅生活啫
咪玩啦
兜一兜多成10分鐘
你問我 要執102/106 不如改返出電車路算
華潤vego都差唔多收曬皮
唔知屎水頂到幾耐
又唔係既
咁多招標
爭在有冇本事投
咪係
除非可以太古城直去紅隧填返個時間 不過西灣河應該嘔唔到咁多客
自己FF多條110變杏花邨 筲總 西灣河 太古城 紅隧全日
舊110做返102輔助線 102P 耀東跟2A去鰂魚涌跟住上公路
咁巴士公司值錢在有大量cash flow
識玩就會拎錢去填氹

反而真係操控港豬生活
CKS買新渡輪就真係咁打算

差在HKKF同九倉幾時賣走埋
CKS就一統全港渡輪
HKKF我見近年好似向地產發展
睇下天星同電車仲頂到幾耐
天星好似仲係九龍倉
反而電車好似真係法國公司
電車幾肯定仲係veolia (即係維澳間母公司)
SHK統領全港巴士服務有冇得諗
cash flow事少
無錢自然會有方法搜刮民脂民膏共你香港人產
掌握你嘅行蹤事大
有八仔紀錄又有車載CCTV
到時想當屎水巴士係流動監控站監控各人動靜
定係借你嘅行蹤羅織罪名捏造證據要你永不超生
定係不留痕跡要一個人消失得失影失蹤
都易如反掌

咪當係危言聳聽
呢d事係支那同沃門已經做到好純熟
對面岸競爭大好多
雖然話厹同AMS同電車有優惠姐 但係始終一個食北岸短途 一個統領南區
你睇下善水南區線比AMS打成點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞