《Apex Legend》討論區 #21

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
我打r6大部分時間係搵樓梯喺邊之後頂唔順棄咗
最好就有得叫隊友唔好搶dam
比啲大志,18殺得返1條友比佢救埋隊友,再收兩個頭
利申FF
驚一陣又好似death stranding 2.0
依家買digital之後無中文patch?
volt射曬-》r99射曬-》volt繼續射-》無限loop....
有的
仲有隻kena都想玩,可愛畫風
有cooldown
Volt好似都要nerf
加後座
隻game要上手
第一步係要記圖

記到圖=勁30%以上
一出嗰陣個recoil直接向下拉就得
cls
呢幾日係咁用sentinal,發現呢把係一把好好玩的槍:

1)玩呢把狙(其實所有狙都係)要好有機動性
2)落地執呢把槍其實幾容易-6爆頭秒人
3)要近戰可以拆scope當pk用
4)近戰爆甲+轉r99=combo
5)中一槍爆人甲之後,敵人通常唔敢推過嚟,可以捉佢心理
6)爆敵人甲之後,敵隊通常唔敢搶你位置,可以捉心理,打陣地戰冇人敢搶你位置
7)對槍時善用掩體&長廊,比較少人識counter
7.5)打狙擊手最好嘅對策,應該係製造貼面打嘅機會,單發狙擊槍近戰好難瞄
8)sentinel=kraber練習器
9)sentinel=無限彈嘅kraber
10)叉電要5秒,實戰通常冇時間叉,早啲叉咗先
11)主觀:鐵瞄 & 1x2x & 2x & 3x & 4x8x 都好瞄,其他好難用
12)實戰一槍爆頭傷害多數係大約140,打身大約70
13)雖然呢把槍講唔出咩大道理,但好易上手

諗到再講
請問你地成日提R99係咪指果把衝鋒槍?
好勁?

利申: 唔夠廿LV新手...
把槍個名咪寫住R99
你未熟d槍可以入靶場逐把試玩左先
控到就勁
控唔到就廢

利伸2選1會拎r301
新手唔太建議用R99,R99後座力大,同埋應該揀自己啱用嘅鎗,要慢慢試
真,一定係R301
撞到紅甲肥仔就唔覺佢勁了
99同301我兩種用法,301副槍會配散
99係副槍,主槍會配狙或者G7
volt 301都岩配mastiff
或者volt 2倍鏡+ r99 1倍都係唔錯
vlot
其實volt真係呢個版本近中距離槍最好用
volt+r99
兩個金包都唔夠你用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞